dimanche 27 mai 2012

Vyhledávat a nahrazovat určité formátování (písma, styly, atd.) v aplikaci Microsoft Word

Pokud jste někdy pracovali na dokumentu, původně vytvořený někým jiným, budete s největší pravděpodobností okamžitě frustrovaný svou hroznou volbou písma a formátování. Co jste možná neuvědomuje, je, že vyhledávání a nahrazování funkce v aplikaci Word umožňuje nahradit více než jen text.

Můžete snadno vyhledávat a nahrazovat všechny tučný nebo kurzívu textu v dokumentu, například. Nebo můžete odstranit ošklivé, že styl Nadpis 2, které používá ... Co to myslí s použitím jasně červená?

Otevřete dialogové okno Najít a nahradit z menu, nebo použijte Ctrl + H klávesovou zkratku.

image

Klepněte do prázdné pole Najít, a pak můžete použít běžné klávesové zkratky specifikovat konkrétní formátování. Například, pokud jste chtěli nahradit všechny tučný text s pravidelným textem, měli byste použít Ctrl + B v "Najít co" box, nebo kurzívu byste použili Ctrl + I. Můžete dokonce použít více kritérií vyhledávání zde.

Pokud máte styly, které jsou těžší nahradit jednoduché klávesové zkratky, můžete kliknout na "More" ve spodní levé straně ukazovat mnohem více možností.

"Formát" rozbalovací vám umožní přístup k výběru určité možnosti formátování, jako jsou písma nebo stylu. Jen se ujistěte, že nejprve klikněte na "Najít co" pole dříve, než vyberete volbu.

Pro "Nahradit", budete muset kliknout v této kolonce první, a pak vyberte požadované možnosti stejně.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire