jeudi 24 mai 2012

Povolení (skryté) účtu správce ve Windows 7 nebo Vista

Mnoho lidí zná předchozích verzích systému Windows jsou zvědaví, co se stalo s vestavěným účtu správce, který byl vždy vytvořen ve výchozím nastavení. Má tento účet stále existuje, a jak se můžete k nim přistupovat?

Tento účet je vytvořen ve Windows 7 nebo Vista, ale protože to není povoleno, můžete ji použít. Pokud odstraňujete něco, co je potřeba spustit jako správce, můžete umožnit pomocí jednoduchého příkazu.

Poznámka: Je opravdu neměli používat tento účet pro nic jiného, ​​než řešení problémů. Ve skutečnosti jste možná neměli používat vůbec.

Povolit Vestavěný správce účtu

Nejprve budete muset otevřít příkazový řádek v režimu správce klepnutí pravým tlačítkem myši a zvolit "Spustit jako správce" (nebo použijte Ctrl + Shift + Enter zástupce z vyhledávacího pole)

image

Nyní zadejte následující příkaz:

net user administrator / Aktivní: Ano

Měli byste vidět zprávu, že příkaz byl úspěšně dokončen. Odhlašte se, a budete nyní vidět správce účtu jako volba. (Všimněte si, že obrázky jsou z Windows Vista, ale funguje na Windows 7)

Všimněte si, že není heslo pro tento účet, takže pokud si chcete nechat ji zapnutou, měli byste změnit heslo.

Zakázat Vestavěný správce účtu

Ujistěte se, že jste přihlášeni jako běžný uživatel účet, a pak otevřete správce režimu příkazového řádku jak je uvedeno výše. Zadejte následující příkaz:

net user administrator / Aktivní: Ne

Účet správce budou zakázány a nesmí ukázat na přihlašovací obrazovce už ne.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire