jeudi 24 mai 2012

Vytvořte TinyUrl Snadná cesta do Firefoxu

Zkoušeli jste někdy na e-mail nebo IM někdo odkaz z webu, který má směšně dlouhý URL, jen aby měl odkaz přestávku, protože to bylo příliš dlouhé, nebo si uříznout? Řešení tohoto problému je použití služby, jako TinyUrl, která změní opravdu dlouho odkaz do velmi krátké spojení.

Pokud zjistíte, že pomocí této funkce po celou dobu, pak je třeba TinyUrl tvůrce rozšíření pro Firefox, který umožňuje velmi snadné nejen vytvářet TinyUrls, ale přístup těch, které jste již vytvořili.

Po instalaci, stačí pravým tlačítkem myši na libovolný odkaz a zvolte "Vytvořit TinyURL pro tuto stránku".

image

Ve výchozím nastavení se dostanete místní potvrzení, že vám řekne, nový odkaz se zkopíruje do schránky.

Pokud klepnete na tlačítko Uložit, můžete uložit do nového TinyURL Firefox. Všimněte si, že to není uložit jako záložku, uloží do rozšíření je uložen panel.

Chcete-li zobrazit TinyURLs, že jste dříve uložili, jděte na Tools TinyUrl tvůrce Zobrazit uložené.

Zde si můžete prohlédnout seznam uložených odkazů a zkopírovat do schránky TinyURL. To je velmi užitečné pro odkazy, které budete potřebovat často.

Pokud si nepřejete, aby potvrzovací dialog při každém vytvoření propojení, můžete jít do TinyUrl panelu Možnosti a zaškrtněte políčko "Nezobrazovat dialogové okno pro potvrzení na TinyUrl stvoření". [Aktualizace: potvrzovací dialog Zdá se, že pop-up tak, aby toto nastavení nefunguje pro mě]

Se všemi funkcemi tohoto rozšíření, to dělá se zabývá TinyUrl prakticky bezbolestné.

Stáhnout TinyUrl Stvořitel od Mozilla Firefox

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire