dimanche 27 mai 2012

Kopírovat do schránky z příkazového řádku Windows

Přiznejme si to, ne každý je ubergeek, tak tam jsou mnohokrát, že budete muset požádat někoho o pomoc. Vždycky se zdá, že vás požádat, abyste zadejte věci do příkazového řádku a říct jim, výsledky ... Ale jak si zkopírovat tento text do schránky, takže si můžete e-mailem, že na ně?

Vždycky jsem si myslel, že toto je všeobecně znám, ale ukazuje se, že mnoho lidí si neuvědomuje, jak to funguje. Existují dvě možnosti, výchozí pravým tlačítkem myši menu ... nebo rychlých režimu. Budeme vysvětlovat obojí.

Zapnout režim rychlých

Klepněte pravým tlačítkem myši na záhlaví okna a vyberte příkaz Vlastnosti. (Nebo pomocí Alt + mezerník P)

image

Na kartě Možnosti zaškrtněte políčko "Režim rychlých" a zavřete dialogové okno.

To bylo jednoduché ...

Copy / Paste do rychlých režimu

Máte-li tento režim aktivní, můžete jednoduše levým tlačítkem myši kdekoliv v okně a táhněte rámeček kolem textu, který chcete vybrat.

Jakmile jste vybrali text, můžete buď pravým tlačítkem myši kdekoliv v okně, nebo pomocí klávesy Enter zkopírujte vybraný text do schránky.

Chcete-li vložit do příkazového řádku, jednoduše použijte pravé tlačítko myši kdekoliv v okně, které není v "Select" režimu.

Copy / Paste V menu pravého tlačítka myši

Pokud si nechcete měnit nastavení, stačí použít pravého tlačítka myši na kopírovat nebo vložit text. Všimněte si, že pravým tlačítkem myši na nabídku nezobrazí v režimu QuickEdit povoleno.

Klepněte pravým tlačítkem myši na pozadí okna a vyberte možnost "Mark", a nakreslete rámeček kolem textu, který chcete kopírovat.

Jakmile jste si vybrali text, který chcete, pak pomocí pravého tlačítka myši nebo klávesy Enter zkopírujte vybraný text do schránky.

Chcete-li vložit do okna, klepněte pravým tlačítkem myši a zvolte "Vložit" možnost v nabídce.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire