mardi 19 juin 2012

4 způsoby, jak vydělat méně obtěžující UAC ve Windows 7 / Vista

Jedinou a největší podráždění ve Windows 7 a Vista UAC (User Account Control) systém, zejména pro lidi, kteří hodně úprav. Když se snažíte provádět změny konfigurace, vypadá to, že každých pár sekund vás zasáhla další UAC prompt. Jistě, je to jistější ... Ale co máme možnosti, aby to méně otravné?

Tam být přinejmenším 4 různé způsoby, jak můžeme vylepšit UAC bude méně nepříjemné, většina z nich jsem psal o dříve.

Poznámka: Zakázání nebo změnou UAC je bezpečnostní riziko. Pokud chcete být tak bezpečný, jak je to možné, měli byste pravděpodobně nechat věci samotné.

1) Vypněte UAC Zcelaimage

První věc, kterou můžete udělat, je vždy zcela vypnout nástroj Řízení uživatelských účtů ... Jediným problémem je to, že skončíte což celý systém méně bezpečné, pokud jste také typ člověka, který stáhne a zkoušky spoustu software. Nemohu doporučit, abyste to udělal, ale aspoň víte, že máte možnost.

2) Auto-Accept UAC výzvy pouze pro správce

Pokud si chcete nechat UAC zapnuto, ale zakázat výzvy z objevovat pod administrátorským účtem, můžete vyladit nastavení, které bude "Zvedněte bez výzvy", takže nikdy vidět výzvu ukázat. To je bezpečnější než vypnutí UAC úplně, protože spuštění aplikace jako běžný uživatel nemůže provést akci, která je určena pro správce. Například může Internet Explorer stále běží v chráněném režimu tímto způsobem.

Zakázat UAC výzvy pouze pro správce

3) Zakázat obrazovky Blackout (Secure Desktop)

Nejotravnější část UAC je pro mě obrazovka, která zhasne všechno jiné, než je UAC ... , protože to obvykle trvá celou věčnost se ukázat, a v závislosti na vaší grafické kartě je možné dělat podivné věci s vaší pracovní ploše. Můžete zakázat zabezpečené ploše funkce, ale nechat UAC výzvy tak, jak jsou ... Samozřejmě to je potenciálně bezpečnostní díry také, protože žádosti mohou podvodným způsobem "klikněte na" výzvu pro vás. (Secure Desktop zabraňuje aplikacím dělá)

Aby UAC zastavit zcenzorovat obrazovky v systému Windows Vista

4) Vytvořit zástupce správce režimu bez UAC nápověda

Místo toho, vypnout UAC v žádném případě, to, co můžeme udělat, je nastavit několik zkratek, které obcházejí UAC úplně. To je zvláště užitečné, když otevřete konkrétní správce režimu aplikačního desetkrát za den. Trik je to, pomocí plánovače úloh pro spuštění aplikace a potom říkat Plánovač úloh pro spuštění úlohy. To je bezpečnější než ostatní možnosti, protože jen naše speciální zástupce obejde UAC.

Vytvořit zástupce správce režimu bez UAC nápověda

Extra: Ujistěte se, že instalace (minimálně), Windows Vista Service Pack 1

Pokud jste se již nainstalovali aktualizaci Service Pack 1 nebo vyšší, měli byste se ujistit, že jej nainstalovat ... jeden z zahrnoval opravy omezí počet UAC vyzve musíte proklikat ke změně systémové soubory.

Jsem zvědavá, jaké procento našich čtenářů skutečně vypnuté UAC. Já osobně jsem metodou # 4, protože je to nejlepší z hlediska bezpečnosti, ale také odstranění obtěžování na pár aplikací jsem se zahájit desetkrát za den.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire