jeudi 21 juin 2012

Jak o odepření přístupu k souborům nebo složkám ve Windows Vista

Toto je hostem příspěvek od Abhishek Bhatnagar od www.technixupdate.com, Blog zahrnující počítače tipy a triky.

Většina z nás využít našich počítačů ve sdíleném prostředí s našimi členy rodiny, přáteli apod. Někdy můžeme chtít nastavit nějaké oprávnění, takže budeme moci omezit přístup do určitých složek, které neleží v našem Dokumenty, obrázky atd.

V tomto případě, kdy je možné omezit přístup k určité složky, které mohou být kdekoli na pevném disku.

Set souboru nebo složky bezpečnosti

Klikněte pravým tlačítkem na složku, kterou chcete blokovat ze strany ostatních uživatelů a zvolte Vlastnosti.

folder-properties

Nyní klikněte na kartu Zabezpečení v okně vlastností složky a potom klepněte na tlačítko Upravit.

Klikněte na tlačítko Přidat otevřete "Vyberte uživatele nebo skupiny" okno.

Nyní můžete zadat uživatelské jméno účtu, ke kterému chcete omezit přístup do textového pole (pomocí "Kontrola jmen" tlačítko pro ověření)

or

Pokud si nejste jisti, uživatelské jméno, pak klepněte na tlačítko Upřesnit, čímž se otevře okno vyhledávání.

Chcete-li hledat všechny uživatele klikněte na tlačítko Najít a vyhledejte uživatele, které chcete omezit přístup k této složce a klepněte na tlačítko OK. Nyní se zobrazí uživatelské jméno uvedené v oprávnění zabezpečení okna klepněte na uživatelské jméno vybrat.

Vyberte Deny oprávnění pro daného uživatele zaškrtnutím políčka Odepřít pro položku Úplné řízení.

Nyní se vám zobrazí zabezpečení systému Windows, která v krátké zprávě říká, že Deny záznamy vždy přednost Povolit oprávnění. Klepněte na tlačítko Ano a poté klepněte na tlačítko OK.

Tímto způsobem máte omezený přístup ke složce pro konkrétního uživatele (v mém případě to byl hostem uživatelského účtu ve Windows Vista).

Tip: Můžete také omezit přístup ke všem uživatelům v každém typu Vista jako uživatelské jméno, ale to bude i váš účet, protože je také součástí skupiny Everyone.

Subscribe na více počítačových Tipy a triky, jako je tento od TechnixUpdate

Poznámka redakce: soubory a složky ve vašem uživatelském adresáři by již měl být uzavřený do jiných pravidelných uživatelů vašeho počítače. Samozřejmě, v případě, že ostatní uživatelé jsou administrátoři mohou vždy resetovat některé z těchto povolení, včetně popírají. Hlavním důvodem pro použití této techniky by bylo, pokud se snažíte odstranit přístup do složek na jiný disk, například skrývá citlivé dokumenty od dětí, atd. Jen ujistěte se, že tyto uživatelské účty nemají přístup správce.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire