mardi 19 juin 2012

Vytvořte context menu item kopírování textového souboru do schránky Windows 7 / Vista / XP

Pokud jste typ člověka, který má rád, aby velké množství informací uložených v textovém formátu souborů na disku, pravděpodobně jste narazili na situaci, kdy chcete zkopírovat tyto informace do schránky ... tak můžete otevřít soubor v programu Poznámkový blok, Vybrat vše, pak zkopírujte do schránky. Co kdybyste mohli udělat jednoduchou položku kontextového menu místo?

Pomocí malé registru hacking a clip.exe nástroj integrovaný do systému Windows 7 a Vista, můžeme dělat jen to, a můžeme dokonce schovat za Shift + kliknutí pravým tlačítkem myši tak, že nebude plýtváte prostorem na disku v nabídce, pokud stisknete a podržíte klávesu Shift.

Pomocí Kopírovat do schránky Hack

Podržte stisknutou klávesu Shift a klikněte pravým tlačítkem myši na textový soubor, a uvidíte novou položku "Kopírovat do schránky":

image

Teď budete mít informace o schránky pro snadné vkládání do jakékoli aplikace, kterou chcete:

Poznámka: Pokud používáte Windows XP, můžete Stáhnout clip.exe od společnosti Microsoft. Jen uložit soubor v adresáři Windows a zbytek by měl fungovat hack pro vás.

Ruční registru Hack (pro. Txt soubory)

Otevřete regedit.exe vyhledávání přes menu Start nebo pole Spustit a přejděte dolů do následujícího klíče:

HKEY_CLASSES_ROOT txtfile shell

Pod každý typ souboru v registru (např. txtfile), je shell klíč seznam akcí, pod ním. Budeme-li vytvořit nový klíč s názvem "copytoclip", a pak se pod ní klíč s názvem "command". Nastaví výchozí hodnotu "copytoclip" na něco užitečného, ​​jako je "kopírování obsahu do schránky", a pak nastavit výchozí hodnotu "příkaz" následující:

cmd / c klip < "%1"

To, co děláme, je spuštění příkazového řádku, a pak potrubím soubor do clip.exe utility. Dalo by se to samé z příkazového řádku nebo ve skriptu.

Dalo by se duplikovat stejné trik pro ostatní typy souborů, jako je HTML nebo kód soubory tím, že najde své klíče v registru a přidáním stejné položky nabídky.

Ke stažení Registry Hack

Stačí stáhnout, extrahovat a poklepejte na CopyContentsToClipboardTXT.reg do schránky. Můžete odstranit hacky s RemoveCopyContentsToClipboard.reg souboru.

Jen nezapomeňte podržte klávesu SHIFT a pravým tlačítkem myši na textový soubor.

Stáhnout CopyContentsToClipboardTXT Registry Hack

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire