samedi 16 juin 2012

Zakázat Odstranění Koš ve Windows Vista

Jednou ze změn ve Windows Vista je snadný způsob, jak odstranit Koš z plochy (stačí kliknout pravým tlačítkem myši a delete) ... Bohužel toto vyvolalo nový problém, kdy uživatelé nevědomky začala mazání do koše místo vyprazdňování, a byl neschopný zjistit, jak obnovit.

To se stalo tak velký problém, který jsem obdržel desítky e-mailů ptát, jak zabránit vymazání koše. Ve skutečnosti, jeden čtenář se tak na mě zlobí, protože se nemohl přestat sám od opakovaně odstranění koše, který skončil mě volá spoustu jmen (což jsem zjistil, trochu vtipný).

Co budeme dělat, je zakázat tuto položku pomocí malého registru hack. Tato položka bude stále zobrazovat, to prostě přestane fungovat.

image[11]

Bohužel může uživatel klepnout na ikonu a použijte tlačítko Delete na klávesnici, ale nemůžeme nic dělat, že.

Ruční Registry Hack zakázat Odstranit položku

Otevřete regedit.exe vyhledávání přes menu Start nebo pole Spustit a přejděte dolů do následujícího klíče (může být nejjednodušší vyhledávání IT)

HKEY_CLASSES_ROOT CLSID {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

Budete chtít, aby nejprve vytvořit nový klíč s názvem "Shell" na levé straně, pak klíč s názvem "Odstranit" v to, a pak další klíč s názvem "command". Nastaví výchozí hodnotu klávesy Delete na "Delete", a pak nastavit výchozí hodnotu příkaz "rundll32.exe".

To, co děláme tady, je vytvoření nové funkci s názvem Odstranění, který nahrazuje stávající příkaz v nabídce. Při nastavení, aby se spouštěl rundll32.exe, jsme eliminovat žádnou chybovou zprávu spuštěním přijatelný postup (který okamžitě ukončit a uživatel se nikdy vidět).

Jedinou viditelnou změnou si všimnete, je, že v menu položku Odstranit bude pohybovat nad Prázdná položka koše.

Ke stažení Registry Tweak

Stačí stáhnout, extrahovat a poklepejte na DisableRecycleBinDelete.reg zadat informace do registru. K dispozici je také součástí EnableRecycleBinDelete.reg soubor, který nastaví zpět k normálu.

Stáhnout DisableRecycleBinDelete Registry Hack

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire