mercredi 20 juin 2012

Vytvoření klávesové zkratky pro přístup ke skrytým ikony na ploše a souborů

Toto je hostem příspěvek od Joel Thomas (Mr.Byte) z www.lytebyte.com, Kde se píše, jak, Tipy na Windows, Office a internetových aplikací.

Většina z nás stejně jako já rád, aby některé soubory a ikony na ploše pro rychlý přístup, ale ironicky mám ráda čistý desktop taky. Ale existuje jednoduchý trik, aniž by další nástroj k dosažení toho nejlepšího z obou světů, můžete skrýt ikony na ploše a soubory a vytvořit vlastní klávesové zkratky pro přístup k těmto ikony a soubory.

Krok 1: Skrýt ikony na ploše a soubory.

Klikněte pravým tlačítkem myši na ploše, přejděte na příkaz Zobrazit a zrušte zaškrtnutí volby Zobrazit ikony na ploše. Nyní budete mít čistý desktop.

Hide Desktop Icons

Krok 2: Vytvoření zástupce na ploše pro otevření složky Desktop.

Všechny položky ve stolním počítači jsou uloženy ve složce pod vaším uživatelským jménem. Klepněte na tlačítko Start -> (uživatelské jméno) -> Desktop složky.

Klikněte pravým tlačítkem myši na ploše složku a klikněte na tlačítko Odeslat -> Plocha (vytvořit zástupce). Tím se vytvoří zástupce na ploše otevřete složku Plocha.

Krok 3: přiřadit vlastní klávesové zkratky pro otevření skryté ikony na ploše a soubory.

Nyní otevřete složku Plocha jako v kroku 2.

Klikněte pravým tlačítkem myši klávesové zkratky pro desktop, které jste vytvořili právě teď a klepněte na příkaz Vlastnosti.

Otevřete záložku Klávesové zkratky a klikněte na pole Klávesová zkratka. Nyní klikněte na tlačítko ALT + CTRL + libovolné písmeno klíčem k vytvoření vlastního zástupce a klepněte na tlačítko OK. Já obvykle používám ALT + CTRL + D otevřete složku Plocha a Win + D Zobrazit plochu.

Nyní můžete otevřít všechny skryté soubory a ikony na ploše ve složce mít rychlý přístup na úderem vlastní klávesové zkratky.

Subscribe Více na tipy a návody, jako je tento od LyteByte

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire