jeudi 14 juin 2012

Budování nového počítače - Část 2: Dát to dohromady

Takže jste si vybral a koupil hardware pro nový počítač, a vy jste již dokončili nejtěžší krok: Čekání na díly přijdou do e-mailu. Dalším krokem je dát všechny dohromady, což probereme zde.

Poznámka: To má být přehled, vysvětlit základy ... každá konfigurace bude poněkud odlišné, a vy byste měli vždy pečlivě přečtěte návody. Pokud jste vynechal část 1 série, které jsme výběrem z hardware.

Uvedení počítače společně

Nářadí: Šroubovák, volný čas, trpělivost, některé kabelové svazky, nebo elektrickou páskou, a možná antistatický kapely.

První věc, kterou udělat, je začít opatrně odstranění obalu od všeho a užívat si chvíle geek ... být velmi opatrní při rozbalování procesoru, a chraňte před pády na zem, jako já.

Obvykle dát procesor na desce před uvedením desky do případu, který dělá to o něco jednodušší. Otevřete západky na procesoru socket ...

... A nezapomeňte odstranit malý kousek plastu, který chrání kolíky, samozřejmě. Všimněte si, že tyto pokyny jsou určeny pro procesory Intel, a může být mírně odlišné pro AMD.

Nyní velmi opatrně zasuňte procesor, ujistěte se, aby byl v souladu správně se zářezy. Zavřít poklop pečlivě když jste hotovi. Měli byste počkat připojit ventilátor do desky je bezpečně na svém místě.

Vaše základní deska by měla přijít s malým kovovým krytem na zadní straně, kde porty půjde. Měli byste dát, že předtím, než se snaží držet základní desky do skříně.

Poznámka: Před uvedením na základní desce, ujistěte se, že případ má právo "věšáky" na místě stát na desce. Některé případy jsou věšáky vestavěné, ale budete muset přidat několik. Zkontrolujte, zda vaše příručky.

Nyní můžete opatrně umístit desku s procesorem do případu, odpovídající díry na kolíky.

Ujistěte se, že základní deska linky správně s otvory v krytu otvor přístavu ... můžete skončit s ohnout některé kovové výstupky na vnitřní straně, pokud mají sklon během přepravy. Klíčem k úspěchu je, že všechny porty by měly být bez překážek ... , aby bylo naprosto jisté před přišroubováním na základní desce!

Nyní můžete konečně šroub na základní desce. Většina základních desek má 9 šrouby, ale to může lišit. Klíčovou věcí je, že by mělo být uvedení šrouby do kolíky tak, že deska stojí lehce nad případě ... a Neupevňujte tyto šrouby příliš pevně ... jen dost pohodlný, že deska nebude pohybovat.

Dále budete muset začít zapojením některých kabelů ... většina základních desek má 4-pin napájecí kabel, který musí být připojen u procesoru. Je důležité zapojit tento kabel v první před přidáním ventilátoru procesoru, jinak je to obvykle velmi obtížné dosáhnout.

Tip: Při uvedení počítače dohromady, měli byste myslet na budoucnost ... Pokud připojíte jediným kabelem, nebo přidat nový kus, je to bude blokovat vás od uvedení na ten příští?

Nyní můžete přidat ventilátoru procesoru, pečlivě odpovídající díry a ujistit se, že máte dostatek vůle v lanku připojit napájení. Všimněte si, jak těžké by bylo připojit 4-pinový napájecí kabel s ventilátorem na cestě!

Tip: Bylo by moudré používat některé teplovodivá pasta mezi CPU a ventilátor, protože pomáhá udržovat teplotu dole. Je to docela jednoduché, postupujte podle pokynů na zadní straně balení. Není to technicky nutné, nicméně.

Ujistěte se, že nastavení čtyři spojovací tak, aby byly ve správné poloze podle návodu. Používáte-li skladem chladiče, větší část drážky je třeba zdůraznit dovnitř.

Jakmile budete mít ventilátor na místě, je třeba tlačit dolů na každé ze čtyř spojovacích prostředků v diagonální vzor. Například, já bych zatlačte horní levý na obrázku první, protože je to nacpal do rohu. Pak jsem se tlačit dolů ten vpravo dole vedle, a pak další dva. (Toto je obvykle nejtěžší krok v celém procesu budování. Všechno ostatní je snadno zde)

Dále si budete chtít připojit k základní desce drátů k drátům z případu pro napájení a reset tlačítko. To bude úplně jiný založena na základní desce, takže je třeba zkontrolovat v manuálu. My deska přišla s malou plastovou figurku, která se velmi snadno zápas je až ...

Toto bylo pak snadno zapojovat do základní desky (v pravém dolním rohu na obrázku). Budete také muset připojit audio, USB, a jakékoliv další kabely z případu v tomto bodě, včetně hlavních konektorů desky moc. (Zkontrolujte si manuál)

Nyní se dostáváme někam ... Zasuňte DVD na místě ...

A ujistěte se, aby byl v souladu s předním panelu na místě tak, aby odpovídaly správně před přidáním čtyři šrouby na straně (je to docela jednoduché). Ujistěte se, že upevnění těchto pevně ... Nezapomeňte, že DVD mechanika je pohyblivé části, a nechcete ho chrastící.

Nyní můžete přidat pevný disk do případu. Mám rád, aby můj případ, takže je ventilátor s nasáváním vzduchu přes pevný disk. Pravděpodobně budete chtít připojit SATA kabely první před uvedením na místo. Ujistěte se, že pevně zašroubovat čtyři šrouby, protože pevný disk může mít spoustu drnčení Pokud tomu tak není.

V tuto chvíli byste měli mít většinu velkých kusů v místě, ... ale vaše kabely jsou pravděpodobně visí všude. Měli byste být schopni používat některé z obsažených zip vazby nebo nějaké elektrické pásky pěkně svázat kabely, takže nejsou visící.

Něco víc takhle ... i když musím přiznat, že jsem neudělal nejlepší práci dělat je vypadat dobře. Jde o to, aby se ujistil, že kabely nejsou poflakovat a bít fanoušky Pokud pohyb stroje. Což je pohled "dost", je jen na vás. =)

Jsem si jistý, asi myslel, že jsem zapomněl na přidání RAM ... také jsem to neudělal. Zjistil jsem, že v mnoha případech přidání paměti RAM, první bude blokovat před budou moci vložit pevný disk, takže jsem se dočkat, až ji přidat do Už jsme skoro hotovi.

Nejprve se obraťte na ruční zjistit, který paměťový slot budete potřebovat. Dále se ujistěte, že spojovací prostředky na jedné straně jsou vytlačeny, stejně jako si můžete prohlédnout níže:

Všimněte si, že drážka v paměti znamená, že můžete dát tváří v tvář v jednom směru. Linka se zářezy, a jednoduše zatlačte na kartu Memory Stick a spojovací by zapadly na své místo magicky, jako je tato:

Nyní můžete přidat do vaší grafické karty a další přídavné karty. Ujistěte se, že knock slot kryt zadního první, a přišroubujte je bezpečně. Pamatujte si, že budete připojení věci zpět, tak se podívejte, abyste se ujistili vložkou je tak, aby byla snadno připojit kabely později.

Kontrolní seznam před zavírání počítače

Než vyrazíte na problémy uvedení věci dohromady, měli byste si ověřit prostřednictvím tohoto seznamu, ujistěte se, že máš všechno. (Všimněte si, že v závislosti na konfiguraci může být nutné připojit další položky ... Nezapomeňte si přečíst manuál)

  1. Věděli jste Připojte napájecí kabely k základní desce? Tam je obvykle 24-pinový konektor a 4-pinového.
  2. Přidali jste CPU s ventilátorem ... A věděli jste Připojte kabel ventilátoru moc?
  3. Věděli jste zapojte do paměti (RAM) bezpečně?
  4. Věděli jste připojíte napájecí kabel ke každému z disků (pevný disk a DVD). Jak je to SATA kabely?
  5. Nezapomněli jste se čtyřmi šrouby v každém z pevných disků nebo DVD?
  6. Nezapomněli jste na šroub v základní desce?
  7. Věděli jste zapojit všechny kabely z případu do základní desky?
  8. Jsou všechny kabely visící, které by mohly zachytit do fanoušek?

Nyní můžete přidat panely zpět na boku pouzdra ...

A je hotovo! To byla spíš legrace, ne?

Připojte monitor a pak si nový stroj, a doufejme, že to bude fungovat hned jako já jsem ... úspěch!

Pokud se nezapne či nenastartuje

Pokud se počítač nezapne nebo pracovat hned, nepropadejte panice ... Problém je s největší pravděpodobností, že něco není správně připojený. Jděte zpátky a zkontrolujte, zda každý kabel je připojen přesně tak, jak ruční říká, že to má být.

Přidal jsem na stránku Jak na Geek Wiki pokrýt toto téma:
Odstraňování problémů při stavbě vlastním PC

Pro ty z vás, které vynechal zbytek série, tady to máte:

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire