vendredi 29 juin 2012

Ubuntu Live CD pro zálohování souborů z Mrtvého počítače se systémem Windows

Pokud jste někdy požádal o pomoc s počítači se systémem Windows, které už nelze spustit, pravděpodobně jste řekl, aby "zazálohujte veškerá data, a pak znovu" ... ale když není možné zavést systém, jak můžete dostat k vašim datům? To je otázka, budeme odpovídat dnes.

Jedním z nejjednodušších metod pro přístup k datům, je prostě bootování z Ubuntu Live CD ... a to zcela zdarma (s výjimkou nákladů na prázdné CD).

Vypálit Ubuntu Live CD

Pokud máte jiný počítač, můžete si stáhnout a vypálit Ubuntu Live CD pomocí velmi jednoduché aplikace zvané ImgBurn. V opačném případě můžete chyba jednoho z vašich přátel vám pomůže vypálit kopii.

Stačí otevřít ImgBurn, a klikněte na ikonu "Write image soubor na disk"

image

Poté klikněte na ikonu vedle "Source", vyberte stažený ISO soubor, Stick zapisovatelné CD do mechaniky a klepněte na Vypálit.

Nyní, když máte bootovací CD (které byste měli mít na bezpečném místě, protože je to velmi užitečné), jen strčit do mechaniky v počítači a spuštění z něj. Měli byste vidět možnost "Vyzkoušet Ubuntu bez jakýchkoliv změn ve vašem počítači."

Jakmile bude systém spuštěn, první věc, kterou chcete udělat, je vybrat místa počítač z nabídky.

To by mělo ukázat všechny disky v systému, včetně disku Windows. V mém případě, že je 52.4 GB objemu.

Si můžete vyzkoušet a poklepejte na jednotku otevřít ... a pokud to funguje hned pak máte štěstí! Většinu času to bude vám říkat chyba "Nelze připojit svazek", protože systém Windows ani ho vypnout čistě.

Klikněte na odkaz Podrobnosti, takže můžete vidět celou zprávu a nechte toto okno otevřené. Uvidíte "Volba 2''ve zprávě, která zahrnuje příkazy pro sílu Ubuntu se použít disk i když je něco špatně.

Co budete chtít udělat, je otevřít nový terminál od aplikací Příslušenství Terminál na horní liště. Poté, co jste udělal, že pak budete chtít zadat spoustu příkazů, které budu vás provede.

Za prvé, budeme chtít přejít na "administrator" režimu, který v Linuxu hlediska je známý jako "root". Nejjednodušším způsobem, jak to je s tímto příkazem:

sudo / bin / bash

Teď budeme potřebovat k vytvoření adresáře, který budeme připojit disk na. Úplné vysvětlení montáž disků je trochu složitější, takže stačí spustit tento příkaz:

mkdir / media / disk

Nyní přichází choulostivé části. Budete muset zadat příkaz z velmi podobný tomuto, ale budete muset vyměnit / dev/sda1 s tím, co vidíte v tom, že zprávou jsme vám ukázali výše. Tento příkaz říká Ubuntu používat ntfs-3g, a silou hoře, i když to je problém.

mount-t ntfs-3g / dev/sda1 / media / disk-o sílu

Pokud je váš disk FAT32 místo NTFS, můžete použít následující příkaz:

mount-t vfat-o umask = 000 / dev/sda1 / media / disk

Máte-li problémy s přemýšlením, zda máte NTFS nebo FAT32, a vy nemůžete přijít na to, který / dev / co použít, pak zadejte následující příkaz ve vašem řádku (ujistěte se, že jste již spustili příkaz ke spuštění věcí jako root)

fdisk-l

Ve výstupu by se měl zobrazit mnohem více informací o dostupných disků ... můžete vidět na tomto příkladu, že je typ souborového systému NTFS a název zařízení / dev/sda1.

V tuto chvíli byste měli mít přístup na pevný disk pomocí ikony v počítači.

Poznámka: Pokud máte více než jeden disk v počítači, nebo více než jeden oddíl by se zobrazují samostatně v počítači. Ty by měl provádět stejné kroky, jak je uvedeno výše pro otevření těchto mechanik se stejně.

Zálohování na externí USB

Absolutní Nejjednodušší věc dělat v tomto bodě je připojit externí USB disk, který by měl umístit ikonu na ploše Ubuntu, a nejspíš hned pop-up okno nautilus zobrazí obsah disku.

Poznámka: jsem připojen USB Flash disku pro ilustraci ... že by bylo lepší připojit externí USB disk plný, takže budete mít více prostoru pro zálohování.

Co mám Backup?

Pokud si nejste extrémně technická, můžete se ptát, co na světě byste měli zálohovat ... a to je velmi dobrá otázka.

1) nejlepší metoda

Pokud máte spoustu volného prostoru na externím disku nebo síťové sdílené položky, měli byste jednoduše zálohovat celý obsah disku a třídění později. Bude to trvat trochu déle, ale alespoň tak si můžete být jisti, že vše byla zálohována.

2) stále dobrá

Měli byste se pokusit a zálohovat vaše celé uživatelské složky ... na XP půjdete do "Documents and Settings", a Vista budete jít do "Uživatelé", a měli byste vidět své jméno v seznamu:

Můžete jednoduše zkopírovat celou složku do záložní disk, který by měl obsahovat hudbu, dokumenty, záložky a většina vašich důležitých souborů.

Důležitá poznámka: To nebude zálohovat vaše soubory aplikací, a měli byste se podívat po disku a zjistit, jestli jste si uložili něco důležitého někde jinde. To platí zejména, pokud máte více než jeden disk. Opět platí, že je nejlepší prostě zálohovat vše.

Zálohování na síťové sdílení

Pokud byste raději zálohu disku do sdílené síťové složky na jiném počítači, můžete použít Místa připojit k serveru z hlavního menu.

Změnit typ služby menu "sdílení Windows" ...

A pak zadejte v detailech pro síťový disk, tyto jsou povinná pole:

  • Server: Computer Name
  • Sdílet: název sdílené složky
  • Uživatelské jméno: vaše uživatelské jméno

Jakmile kliknete na tlačítko Connect, budete vyzváni k zadání hesla v. Obvykle si můžete nechat domény nastavena na výchozí, ale pokud máte vlastní název pracovní skupiny byste měli zadat, aby místo. Také jsem si vybral "zapamatovat heslo, dokud odhlášení" tlačítka jen tak nebudu muset zadat heslo znovu.

Jakmile kliknete na tlačítko Připojit byste měli mít ikonu na ploše pro vaši síť sdílení.

Nyní můžete otevřít sdílené síťové položky, a pokud je vše správně nastavit sdílené složky stránku věci, můžete zkopírovat všechny soubory přes síť pomocí výše uvedených pokynů pro soubory, které si vybrat.

V tuto chvíli byste měli mít zálohu dat. Máte-li zálohovat na externí pevný disk, měli byste vzít v úvahu i ty, kopírování souborů na jiný počítač jen v případě, a pokud budete kopírovat přes síť můžete za podporu, které se i jinde.

Nyní můžete přistoupit k reinstalaci nebo cokoli jiného, ​​co byste chtěli dělat. Pokud máte problémy, ujistěte se, že nechat na našem fóru.

Stáhnout Ubuntu Live CD


Tento článek Digg

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire