jeudi 21 juin 2012

Budování nového počítače - Část 4: Instalace systému Windows a při nahrávání ovladačů

Teď, když jsme dát dohromady počítač and nastavit BIOS možnosti, Musíme se pustit do podnikání: Instalace operačního systému. Pro účely tohoto článku se budeme zaměřovat na Windows Vista, ale budeme se snažit pokrýt XP a krátce také.

Co potřebujete vědět před instalací

Je velmi důležité zastavit a přečíst tyto položky, i když ne přečíst zbytek:

  • Pokud se chystáte třeba duální zavádění systému Windows XP a Windows Vista, měli byste vždy nainstalovat XP, pak Vista.
  • V dual-boot scénář, ujistěte se, že ponechat dostatek místa pro jeden operační systém. Nesnažte se dostat pryč s malou oblast pro jeden operační systém, jen proto, že si myslíte, že nebudete používat tolik. Také koupit velký pevný disk, jsou levné.
  • Windows XP nemá SATA ovladače v ceně. Buď budete muset vytvořit instalační CD opravamiNebo nastavení SATA na IDE režim v BIOSu.
  • Pokud chcete používat Linux místo, pak se velmi ... Bohužel existuje příliš mnoho odrůd k pokrytí je zde. Doporučuji Ubuntu, A pro instalaci podporu měli byste se podívat Ubuntu fórum.

Instalace Windows Vista

Nebudu pokrýt každý krok instalace Windows, ale chtěl bych upozornit na několik velmi důležitých voleb v nastavení, které mohou znamenat velký rozdíl. Pro nejvíce se rozdělit, instalace Vista je jednoduchý a snadný úkol.

Krok 1: Vložte instalační disk do mechaniky a spustit počítač.

image

Můžete může, ale nemusí si to další obrazovky v závislosti na instalační disk. Pokud tak učiníte, ujistěte se, že zvolíte verzi systému Windows, které jste zakoupili, od jinak budete muset přeinstalovat později. (Nejsem si jistý, že prodejní verze Zobrazit tuto obrazovku, a já jsem s použitím kopie MSDN)

Budete vyzváni k výběru, zda chcete provést upgrade nebo vlastní instalaci. Pokud jste vybrali upgrade vydání, musíte mít předchozí verzi systému Windows. My instalační disk umožňuje pouze čistou instalaci, tak tam opravdu není možnost pro mě tak jako tak.

Nyní přichází nejdůležitější obrazovky .... Kam chcete systém Windows nainstalovat? Pokud jste dříve nainstalovali XP, budete si muset vytvořit nový oddíl v prostoru, které zůstávají otevřené pro Vista, která by měla říkat "Volné místo". (Ať se stane cokoliv, nainstalovat XP nejprve v dual-boot scénář)

Ty by mělo být provedeno s možností instalace v tomto bodě, a uvidíte, instalační obrazovka ...

Váš počítač by měl restartovat a vy budete muset projít pár jednoduchých obrazovek vytvořit uživatelský účet, z nichž žádný není obtížné. Zajímavá část přijde později, kdy je třeba začít se všechny ovladače aktualizované a vylepšený.

Instalace Windows XP

Pokud se chystáte instalovat XP na dual-boot scénář, měli byste nainstalovat XP vůbec první, takže nemusíte řešit Vista zavaděč svého zániku, pokud nainstalujete XP sekundu. Nebudu projít celou instalaci, ale tady je to nejlepší.

Zde je to, co potřebujete vědět:

  • Windows XP nemá SATA ovladače v ceně.
  • Buď budete muset vytvořit instalační CD opravamiNebo nastavení SATA na IDE režim v BIOSu.
  • Je velmi nepravděpodobné, že vaše grafická karta nebo síťová karta bude fungovat, dokud načíst ovladače. Ty mohou zahrnovat ty, v závětří CD, pokud se vám líbí.

Jakmile se dostanete na obrazovku, kde si můžete vybrat oddíl, máte několik možností. Pokud chcete instalovat pouze XP, můžete jednoduše stisknout Enter a je hotovo. Pokud plánujete na tom dual boot, ale je nutné použít "C" pro vytvoření nového oddílu.

Poznámka: Pokud se zobrazí zpráva "Instalační program nenašel žádné pevné disky", pak je třeba vytvořit instalační CD opravami.

Vyberte si velikost oddílu a doporučuji odchodu dostatek prostoru jak pro Windows Vista a XP. Není nic víc nepříjemné, než nedostatek místa na jednom z oddílů v dual boot.

Můžete vytvořit druhý oddíl v tomto bodě, pokud chcete, nebo stačí nainstalovat na novém C: partition.

Zbytek instalace je víceméně bezbolestný, a od té doby XP byl asi téměř deset let jsem si jistý, že jste se obeznámili s tím, ale tady je vaše další kroky:

  • Instalace ovladačů síťové karty (většinou na základní desce CD s ovladači)
  • Instalace ovladače grafické karty
  • Instalace zbytku ovladače (základní deska, zvuk, atd.)
  • Pomocí služby Windows Update opravu systému. (Ujistěte se, že oprava po SP2 nejméně)

Poté, co Vista je nainstalován: aktualizace!

Nyní, když jste úspěšně nainstalovali Windows Vista, první věc, kterou byste měli udělat, je použít Windows Update si nechat systém zcela záplatované. Tento proces bude trvat ... po dlouhé době. Obtěžující věc je, že budete potřebovat spustit Windows Update spoustu časů ... , že "Check for updates" link je váš přítel. (Někdy se vrátí bez aktualizace, ale pokud zaškrtnete, že budou znovu objeví.)

Chtěl bych poradit při aktualizaci systému celou cestu přes Service Pack 1, než se pustíte do něčeho jiného. To by mohlo trvat mnoho oprav a několika restartech se dostat do tohoto bodu, ale bude to stát za to.

Poznámka: Pokud nemáte přístup k internetu v této chvíli, je třeba nainstalovat ovladače síťové karty z disku ovladače základní desky.

Aktualizace ovladačů

Mít systém, který funguje velmi závisí na ovladačích, které jsou kousky software, který říká, hardware, co má dělat. V případě, že řidič, který používáte má chybu v tom ... Špatné věci se bude dít. To je důvod, proč je důležité používat aktualizované ovladače.

Můžete také získat nejlepší výkon z grafické karty pomocí ovladače od výrobce, spíše než z vestavěného ovladače Windows Vista.

Co potřebujete vědět:

  • CD, které je vaše základní deska má pravděpodobně verze ovladačů, které jsou již staré. Pokud můžete získat online na vestavěné ovladače Vista, stačí dát, že CD do strany.
  • Vždy byste se měli chytit nejnovější ovladače z webu výrobce alespoň své základní desky, grafické karty, zvukové karty a síťové karty. Ještě lepší je, získat aktualizace pro všechny.

První věc, kterou můžete udělat, je otevřít Správce zařízení pomocí vyhledávacího pole v nabídce Start, a zjistíte, jaké položky s otazníky a vykřičníky vedle nich. Určitě jste si všimli na obrázku níže, že existuje "Ostatní zařízení" se část "Neznámé zařízení" v tom, protože jsem se načíst ovladače čipové sady dosud. Podíváte-li se ještě blíže, uvidíte, že ovladač grafické karty je standardní Microsoft verzi, která je výrazně pomalejší než poslední výrobce jeden.

Zde je několik odkazů ke stažení, jak začít, ale v závislosti na vašem systému, možná budete muset udělat nějaký výzkum. Například, pokud vaše základní deska má integrovaný zvuk, budete muset hlavu na stránkách výrobce získat nejnovější ovladač na to.

Ovladače základní desky

Grafických ovladačů

Obvykle chipset řidiči mají jednoduchý instalační program, který zvládá všechno pro vás, není potřeba udělat pravým tlačítkem myši a aktualizace, co ve Správci zařízení.

Ovladače grafické karty obvykle pracují velmi podobně, stačí projít rychlého průvodce a udělat s ní, po povinné čtyřicátýdevátý restartovat nebo tak nějak.

Po instalaci různých ovladačů, měli byste být schopni otevřít Správce zařízení a uvidíte, že všechna zařízení fungují správně ... Žádné vykřičníky nebo neznámá zařízení, a všimněte si, můj ovladač od nVidie byla aktualizována:

Můžete si ověřit verzi nainstalovanou na složku tím, že jde do vlastností Drivers kartu.

Poznámka: Měl jsem hodně problémů s touto konkrétní kartou NVIDIA pod 64-bit Windows Vista, tak jsem přešel to s 8800 GS v polovině stavět. Dalším důvodem, proč běží kritérií je užitečné (níže)

Pokud klepnete na tlačítko Aktualizovat ovladač, můžete si nechat Windows vyhledat aktualizované ovladače (i když se to stane s Windows Update) ...

Nebo si můžete vybrat ovladač ručně kliknutím na tlačítko "Vyhledat ovladač v počítači". Na této obrazovce si můžete buď vybrat umístění, například složky extrahované někteří řidiči, nebo si můžete vybrat ze seznamu nainstalovaných ovladačů.

Na této obrazovce si můžete zvolit aktuální verzi, pokud existuje více nainstalované ovladače (nebo můžete použít Vrátit změny ovladače jste si možná všimli na obrazovce Podrobnosti ovladače).

Z větší části si můžete jednoduše nainstalovat nejnovější ovladače a Vista by měl mít žádné problémy odhalit a pomocí přístrojů. Pokud máte nějaký problém, zkuste aktualizaci nebo vrácení zpět.

Poznámka: Jedinou výjimku jsem našel na "bez starostí", platí, že NVIDIA ovladače jsou prostě hrozné, Zejména na 64-bit Windows Vista. Jejich instalace snadné, ale také pád opravdu rychle taky.

Použití Burn-In a testovací nástroje

Nyní, když máme všechny ovladače načíst, je na čase, aby stroj nějaké testy, aby se ujistil, vše funguje správně ... a také proto, že jste pravděpodobně chtít předvést své zkušeností se systémem Windows skóre, které budeme začít s.

Otevřete Ovládací panely a přejděte dolů do systému a následně "Zkontrolujte, zda počítač se systémem Windows Experience Index základní skóre"

V tomto bodě si myslíte ... ale má skóre, ne instalace udělat pro mě? Byste mít pravdu, ale to bylo předtím, než jste vložili všechny ovladače ... stačí kliknout na hodnocení:

A budete pravděpodobně vidět "Nový hardware detected", takže budete muset kliknout na tlačítko Aktualizovat, který okamžitě rozběhnou testy (měli byste ukončete ostatní aplikace předtím, než dělá)

Máte-li problém během tohoto velmi jednoduchý test, pak je asi něco špatně s ovladači a hardware. Je-li to všechno probíhá úspěšně, uvidíte nové skóre, které může, ale nemusí být lepší než ta první.

Poznámka: Všimněte si, mé paměti skóre zvýšil o dost ... Důvodem je, že při spuštění prvního testu jsem měl nainstalované paměti v jediném kanálu režimu, protože jsem čekal na další dva kusy. Ujistěte se, že číst manuál při instalaci paměti.

Dále se budeme přejít na nějaký lepší měřítko nástroje ... Existuje spousta z nich tam, ale některé z norem Futuremark testy s jejich dvě dobře známé nástroje:

Při stahování těchto nástrojů, budete vyzváni několikrát jej zakoupit, které vám dá další testy. Pokud si jen chcete spustit pravidelné měřítko zdarma, můžete si počkat několik sekund tlačítko Pokračovat, aby se stal aktivním.

Kdysi tam, můžete spustit kritéria a uvidíte, jak váš systém provádí.

Bohužel bezplatná verze vám nedává nic jiného kromě skóre přes jejich internetové stránky, av mém případě to nebylo mi velmi užitečné srovnání, neboť zařízení, které v porovnání to bylo Quad Core přetaktovaný na 5GHz:

Skutečné místo běhu těchto testů je zajistit, aby váš systém zvládne zátěž bez umírání. V mém případě, můj stroj zámkem v počáteční spustit, protože stará grafická karta Začínal jsem se musel vážně grafická karta / ovladač problémy, tak jsem nahradil grafickou kartu s lepší a podařilo úspěšně spustit test.

Spustit CPU stress test Kontrola teploty

Pokud jste se dostali přes test PCMark, systém není pochyb o tom, běží naprosto v pořádku. Tento test je jen, abyste se ujistili, že váš procesor se nebude přehřívat, pokud jste maxing to na dlouhou dobu.

Existuje několik nástrojů, které můžete využít na maximum z CPU, ale nejjednodušší je tzv. Max CPU od Kenny Kerr. Jediné, co musíte udělat, je přesunout jezdec na počet procesorů, které chcete maximálně ven.

Máte-li otevřít Správce úloh a Jádro Temp ve stejnou dobu, můžete vidět, že všechny procesory běží na 100%, a jádra jsou jen běží na 55 stupňů nebo méně, a to i po pár minutách.

Pokud váš teploty jsou cestu ven z řady, víte, že ani nenainstalovali CPU chladič správně, nebo potřebujete získat lepší aftermarket chladič.

Slavný blogger programování Jeff Atwood dokonce doporučuje brát některé teploty uvnitř počítače, A nemohu se s ním dohadovat ... Pokud je základní deska a CPU generují tolik tepla, že není možné se jich dotknout, pak je pravděpodobné, chlazení problém.

O konečném statusu

V tuto chvíli byste měli mít plně funkční systém, a můžete začít načítání všech softwaru na počítači. Nezapomeňte načíst anti-virus a anti-spyware software dříve, než začnete stahovat náhodné aplikace.

Z hlediska stavby počítače, skončíme ... ale budu přidat posledním článkem v sérii a informovat vás o mé oblíbené config štípnout, abych se vztahují na všechny nové stroje, takže zůstaňte naladěni pro aktualizace.

Pro ty z vás, které vynechal zbytek série, tady to máte:

Pokud máte jakékoliv další tipy pro ostatní čtenáře, ujistěte se, že nechat v komentářích.

1 commentaire:

  1. Meanwhile, the H10 produced consistent results with and without background tasks running. In fact, when other background apps using disc usage were running, it outperformed the 760p's load time and read/write speeds. When compared to SSDs such as the Samsung 970 EVO 500GB, Intel SSD 760P 512GB, and Intel SSD 660P, the Intel Optane Memory H10 has the least responsiveness.

    avast cleanup premium crack
    driver easy pro crack
    norton antivirus crack
    rekordbox dj full crack
    keyscape crack

    good sync enterprise crack
    program4pc dj music mixer crack
    avira system speedup pro crack
    originpro crack
    avs video editor crack

    RépondreSupprimer