vendredi 29 juin 2012

Zakázat Mrzutý "Tato stránka má nespecifikované potenciální bezpečnostní riziko" při použití souborů ve sdílené síťové složce

Už jste někdy pravé kliknutí na soubor z mapované sdílet a dostali to opravdu dráždí popup zprávy z Windows? Ještě více nepříjemné, když se pokusíte a přetáhnout soubory ze sdílené síťové položky, dostanete další popup otázkou: "Myslíte, které chcete přesunout nebo kopírovat soubory z této oblasti?" Tak v čem je problém?

Problém

Kdykoliv se pokusíte a pravým tlačítkem myši na soubor jako zip soubor, dostanete dráždivé popup:. "? Tato stránka nespecifikované potenciální bezpečnostní riziko Přejete si pokračovat" Je to ještě více nepříjemné věci, no, nejsem pomocí aplikace Internet Explorer!

image

Tento problém zhorší ... Pokusíte-li se a přetáhněte / kopírování souborů ze složky, dostanete chybu "vy chcete přesunout nebo kopírovat soubory z této oblasti?"

Velmi nepříjemné, opravdu!

Důvod

Dostáváte tuto chybu, protože Windows nedetekuje místní síti správně, a za předpokladu, že existuje bezpečnostní riziko. To vše se vrací ke konceptu "bezpečnostních zón", které jste možná viděli, pokud jste se někdy podíval do voleb panelu aplikace Internet Explorer.

Aby se zabránilo tuláka webové stránky nebo aplikace z průchodu cesty UNC jako odkaz na spuštění aplikace, systém Windows zjistí, že cesta UNC (např. computername sharename) není součástí vaší místní síti, a vyzve vás, než něco dělat které by mohly být nebezpečné. Tento bezpečnostní mechanismus je určitě nepříjemné, ale je to opravdu nutné zlo.

Co budeme dělat, je ručně přidat k mapované jednotce název počítače do seznamu výjimek.

Řešení problému

Budete muset otevřít Možnosti Internetu z nástrojů Internet Explorer Options menu, nebo z ovládacího panelu. Kdysi tam, vyberte záložku Zabezpečení, klikněte na "Local intranet" ikonu a potom klikněte na tlačítko "stránky" tlačítko.

Máte-li pouze mapování jednotek na několika strojích, co můžete udělat, je kliknout na "Advanced" tlačítko, a pak přidejte každý název počítače s tímto formátem:

file://computername

Například, jméno mé File Server je super, tak jsem si dal v file: / / super a pak kliknete na tlačítko Přidat. (Ujistěte se, klikněte na tlačítko Add!)

Máte-li počet strojů v síti, můžete alternativně odškrtněte "Automaticky zjišťovat intranetovou síť", a pak zkontrolovat další tři boxy. To zabrání nutnosti zadání každý stroj název ručně, ale umožňuje všechny síťové cesty pravděpodobně není nejbezpečnější způsob, lepší ručně zadat název počítače, jak je uvedeno výše.

Poznámka: Byl jsem úplně neschopný použít tuto metodu k odstranění bezpečnostních automaticky otevíraná okna při používání IP adresu mapování jednotek. Budete muset přejít na používání názvu počítače při mapování disků, aby se odstranila zprávy. Technicky jsme mohli odstranit bezpečnostní vyskakovacích oken plošně pomocí na tlačítko Vlastní úroveň, ale to by se nechat počítač s bezpečnostní díru, takže nebudu to vysvětlovat.

Teď, když jsme přidali výjimkou, můžete pravým tlačítkem myši na soubor bez jakýchkoli problémů:

Můžete také kopírovat soubory a pracovat s obecně sdílené síťové bez problémů.

Všimněte si, že by to mělo fungovat i ve Windows 7.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire