jeudi 21 juin 2012

Řešení problémů s Firefox 3 burácení nebo zavěšení

Se všemi fanfárami okolo vydání Firefoxu 3 a stanovení nového světového rekordu na stažení, skutečnost, že mnozí lidé mají problémy s nestabilitou Firefox Zdálo se, že ztratit se v Shuffle ... tak jsem se rozhodl napsat seznam metody řešení potíží, které by mohly pomoci vyřešit vaše problémy.

Existuje řada důvodů pro Firefox 3 shazovat, která by mohla zahrnovat některé z nich, nebo je něco jiného:

  • Nekompatibilní nebo Buggy domén
  • Buggy Pluginy
  • Aktualizace staré 2.x profilu na 3,0 (pomocí nového profilu je nejlepší)
  • Spyware/Viruses
  • Problémy s kompatibilitou XP
  • Ovladače grafické karty (Ujistěte se, že nepoužíváte staré ovladače)
  • Tablet PC Neslučitelnost
  • Kýchání hlasitě

Budete si muset přečíst tento článek a projít kroky, které by se na vás ... Poslední, a možná nejlepší volba je zcela odinstalovat Firefox a odstranit všechny složky vašeho profilu, a potom ji znovu nainstalovat, což jsme najdete níže.

Spustit v nouzovém režimu

Jedním z prvních kroků pro řešení potíží, které můžete udělat, je spustit Firefox v nouzovém režimu, který bude probíhat bez doplňků nebo rozšíření. Stačí se podívat do nabídky Start a uvidíte položku na to:

image

nebo jinak, z příkazové řádky:

firefox.exe-safe-mode

Pokud je Firefox již pády při spuštění v nouzovém režimu, pak víte, že máte problém s jedním z následujících:

  • Plugins
  • Extensions
  • Settings
  • Profile

Je-li nouzový režim nevyřeší váš problém, pak byste se měli pokusit využít režim kompatibility (níže uvedených), a to zcela odinstalovat a znovu nainstalovat metody. Měli byste také zkontrolovat "Další známé problémy" níže.

Vytvořit nový profil (pokud nouzovém režimu vyřešilo svůj problém)

Otevřete okno příkazového řádku, nebo jednoduše zadejte celou cestu k firefox.exe, a přidat na-profilemanager spínač na konci spustit Firefox "Choose profilu uživatele" obrazovku, kde si můžete vytvořit nový profil, nebo přepnout na jiný.

firefox.exe-profilemanager

Vytvoření nového profilu vám "břidlice prázdného místa", kde můžete mít méně problémů. Můžete exportovat záložky z aktuální profil, a pak je importovat do nového profilu (vztahuje níže).

Poznámka: Tato metoda se obvykle řeší problémy způsobené aktualizací původního profilu do nového.

Vypněte nepotřebné pluginy

Jeden z nejrychlejších způsobů, jak pád Firefoxu (nebo prohlížeč) je spustit plugin, který způsobuje problémy. Otevřete Tools Firefox a přejděte na kartu pluginů, a zakázat něco, co vůbec nevyužívají.

Pro účely odstraňování potíží můžete jen vypnout všechny ... To je zvláště užitečné, když nouze řeší problém. Pokud se Firefox funguje po vypnutí všechny pluginy, můžete jim jednu po druhé, dokud se zjistit, který z nich způsobil chyby.

Poznámka: Pro mě, vypnout pevné Silverlight hodně shazovat problémů.

Vypněte nepotřebné rozšíření

Na stejné obrazovce jak je uvedeno výše, můžete zakázat rozšíření. Pokud je spuštěn v nouzovém režimu vás drží od shazovat, měli byste projít a zakázat všechny rozšíření, a umožnit jim, jeden po druhém, dokud nenajdete ten, příčinou problému.

Vyklidit vyrovnávací paměti

Je tu známý problém s historii stahování stávat se zkažený a způsobí selhání při pokusu o stažení souboru. Stačí jen otevřít Vymazat důvěrná data z menu Nástroje a vyčistit všechny složky Nevyžádaná najednou.

To je dobrý nápad udělat každý tak často tak jako tak, a to nemůže ublížit.

XP: Spusťte Firefox v režimu kompatibility

Někteří uživatelé systému Windows XP může dojít shazovat problémy, které mohou být řešeny pomocí režimu kompatibility. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na zástupce a zvolte Vlastnosti, poté na kartu Kompatibilita.

Nastavte kompatibilita Zpět na Windows 2000, a to by mohlo vyřešit havárii problémy za vás. Všimněte si, že nastavení kompatibility Vista nezdá pomoci co nejvíce v mém testování ... ale vaše se může lišit.

Nepoužívejte Tablet PC Input Panel (nebo klávesnice na obrazovce)

Měl jsem problémy s padáním za posledních několik měsíců, od beta 2 a pokračuje celou cestu přes vydání. Vzteku bylo, že jsem mohl zkopírovat profil na jiný stroj, a to bude fungovat dobře. Já bych vytvořit prázdný profil, spustit v nouzovém režimu ... Firefox a narazil na mě každé 2 minuty.

Nakonec jsem přišel na to problém ... Mám Wacom Intuos3 tablet připojenou k počítači, který umožňuje Tablet PC Vstupní panel ve Windows Vista, která způsobila tento problém, i kdyby byl vložen do pozadí.

Druhý jsem vypnul, že panel, Firefox přestal shazovat. Pokud máte stejný problém, můžete otestovat otevřením služeb a nastavení této služby pro zdravotně postižené:

Můžete také odebrat součásti Tablet PC z Přidat / odebrat součásti systému Windows v Ovládacích panelech. Také jsem slyšel o problémech s normou klávesnice na displeji, ale nemám potvrzeno ty.

Poznámka: Zkoušel jsem to na dvou strojích ... přesně stejný problém. Je to velmi frustrující, protože jsem opravdu rád že tablet komponenty.

Další známé problémy

Tam jsou některé známé problémy, které již byly řešeny v dobré lidi než u Mozilly, včetně následujících:

  • Systémového času je vypnuto
  • Zvláštní Pluginy a rozšíření, které jsou známy jako neslučitelné.
  • Staré verze Google Desktop
  • Poškozený stažení cache (vyřešeny výše)
  • Pády prohlížení Yahoo! Mail (solution)

Pro více informací můžete vždy zkontrolovat mozillaZine stránky a Podpora Firefoxu stránku pokrývající shazovat problémy.

Úplně odinstalovat, znovu nainstalovat Firefox

Toto je poslední, ale nejlepší volbou. Co budeme dělat, je úplně odinstalovat Firefox, a dokonce ani jasné, z profilu složek, aby se ujistil, že žádné stopy po nějaké staré nebo poškozené zařízení, a pak se znovu.

První věc, kterou chcete udělat, je samozřejmě to, ujistěte se, že jste si zálohy na všechno ... tak čtěte dál.

Ručně zálohovat vaše záložky a uložená hesla

Vždycky jsem chtěl manuálně zálohovat dvě věci Bojím se o: Moje uložená hesla a své záložky. Můžeme snadno zálohovat záložky z Firefoxu přímo, ale pro zálohování hesel budeme muset nejprve nainstalovat Password Exporter prodloužení (Za předpokladu, že Firefox není crash příliš brzy)

Po instalaci, otevřete doplňků oken a klepněte na tlačítko Možnosti v prodloužení.

Nyní můžete jednoduše exportovat hesla pomocí tlačítka (a šifrování pokud se tak rozhodnete).

Chcete-li zálohovat záložky, otevřít Organizovaná Záložky položku v menu, a vybrat si z Backup "Import a záloha" tlačítko / menu.

Ujistěte se, že zachránit oba soubory do bezpečné místo, než budete pokračovat.

Zálohování pomocí MozBackup

Můžete také zálohovat celý profil pomocí MozBackup utility, Což vřele doporučuji, protože se můžete ujistit, že máte celkem zálohu všeho, co ve svém profilu. Je to jednoduchá záležitost výběru Firefox na první obrazovce ...

Potom zvolit, které nastavení zálohování, pokud máte více než jeden ... Všimněte si, že výchozí umístění pro uložení Zdá se, že pod "Dokumenty"

Pak vyberte to, co vlastně chcete zálohovat ... Já bych doporučil právě zálohování všechno.

Všimněte si, že pokud použijete tuto obnovit později, je tu určitá šance, že problém by se znovu objevit, protože problém je v nastavení. Naštěstí si můžeme vybrat přesně jaké nastavení obnovit ze souboru, takže není nic špatného na podporu všechno.

Odinstalovat Firefox

V závislosti na operačním systému, budete muset buď jít do Přidat / Odebrat programy nebo "odinstalovat programy", pak najdete Mozilla Firefox v seznamu a zvolte Odinstalovat.

Teď budete chtít zbavit všech uložených profilů, protože problém by mohl pravděpodobně být. V XP nebo Vista, můžete najít svůj profil složky zadáním následujícího do adresního řádku (ostatní operační systémy podívejte se sem)

% APPDATA% Mozilla

Teď to, co budete chtít udělat, je buď jen přesunout tuto složku někam jinam, nebo si můžete rovnou smazat, pokud jste byli tak odvážní. Já raději přesunout někam jinam v případě musím souborů.

Nainstalovat Firefox znovu

Nyní můžete jednoduše nainstalovat Firefox znovu, a začít znovu s úplně čistým štítem. Chcete-li importovat vaše hesla nebo záložky, stačí použít stejné menu, které jste použili výše zálohy, ale výběru možnosti obnovení místo.

Doufejme, že jeden z těchto vyřeší váš problém ... Máte-li jiné řešení, ujistěte se, že ponechat ve vyjádření k pomoci ostatním, že má pravděpodobně něco, co jste vyřešil.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire