samedi 30 juin 2012

Budování nového počítače - Část 5: Ladění nového počítače

Teď, když jsme dal dohromady náš počítač, nastavit BIOS, A nainstalovaný systém Windows, Je čas dát se do práce a vylepšování našeho nového počítače. V závěrečné části tohoto seriálu, budu na pokrytí nákladů na základní konfiguraci a softwaru, vylepšení, že byste měli použít, aby váš počítač v bezpečí, bezpečné a běží na špičkový výkon a několik vylepšení, aby Vista jednodušší.

Všimněte si, že žádná konfigurace je vhodný pro každého, to jsou obecná pravidla, která vám pomůže.

Udržujte svůj počítač opravené a chráněných

Pokud jste někdy musel vypořádat s počítačem, je napaden spywarem nebo viry, víte, že udržet váš počítač chráněn má nesmírný význam. Je tam pár rychlých kroků, které můžete udělat, aby hackery a vaše data v bezpečí:

  • Vždy používejte Firewall - nemusíte kupovat žádné efektní firewall software, pokud chcete, vestavěný Firewall ve Windows bude fungovat ... tak dlouho, jak si zkontrolujte, zda je povolena.
  • Udržet systém opravené - doporučoval bych ponechat Windows nastavit aktualizaci aktualizace automaticky, takže nemusíte přemýšlet o tom, zda máte nejnovější záplaty nainstalovány.
  • Aby se vaše Anti-Virus / Anti-Spyware aktuální - Jaký to má smysl používat ochranu před škodlivým softwarem balíček, pokud nebudete držet ji v aktuálním stavu? Například, pokud zkušební verze některých non-free balíčku dojde, že jste mnohem méně bezpečné, než když si prostě používá AVG Free automatické aktualizace povolit.

Windows Vista obsahuje Centrum zabezpečení systému Windows, který vám na první pohled velmi rychlý, jak chránit vás. Určitě jste si všimli na obrázku níže, že Windows zjistil, že můj Anti-Virus je vypnutý.

image

Rychlá změna nastavení v panelu AVG a nyní je vše povoleno, a všimněte si, Update Manager složkou je aktivní, takže jsem obdržel poslední aktualizace také.

Nejsem nutně souhlasit AVG Anti-Virus přes placené řešení, ale je to docela dobrý produkt, který vás udrží chráněné ... a vy nemůžete porazit cena svobody. Mnohé z našich největších fóra oba používají a doporučují, a podle mých zkušeností není příčinou příliš mnoho problémů.

Stáhněte si AVG Anti-Virus Free Edition

Udržování váš počítač čistý

Kromě toho, že napaden spywarem, nejčastější příčinou zpomalení systému je nepořádek a nečistoty po celém disku. Máte několik možností, jak bojovat s tímto, (včetně neinstalujete každý kus software, zobrazí se), ale přinejmenším měli byste se ujistit spustit nástroj Vyčištění disku v pravidelných intervalech:

Pokud chcete, výkonnější řešení, ale měli byste spustit CCleaner vynikající nástroj jednou za týden nebo dva, jak to bude vyčistit dočasné soubory z aplikací nejen Windows, ale i Firefox a mnoha dalších zdrojů souboru udit.

Důležitá poznámka: CCleaner je dodáván s Yahoo! Toolbar, který měli byste se ujistit, aby zrušte zaškrtnutí políčka při instalaci. (Screenshot z Mysticgeek je článek na téma)

Stáhnout CCleaner z ccleaner.com

Defragmentace disku pravidelně

V průběhu doby, pevný disk vytváří tolik souborů, které se nakonec stává roztříštěná po disku. To se může stát, protože aplikace vytvoří dočasné soubory, které pak mazány, odcházející malý kousky volného místa po celém světě. Když se zapisují nové soubory, které skončí, které je třeba rozdělit na menší části, aby se vyplnit tyto malé kousky volného místa ... což vede k velmi zmatené pevný disk. To je důvod, proč jste defragmentaci disku, který reorganizuje soubory tak, že se každý ve své vlastní místo.

Windows Vista je zcela automatické defragmentaci disků, a tam opravdu není nutné, aby nepořádek s ním. Máte-li zájem, pak máme článek na téma: Nastavení automatického Defrag možnosti pro všechny jednotky ve Windows Vista Service Pack 1

Pokud chcete ručně defragmentovat disk, můžete přidat možnost defrag na menu pravého tlačítka myši na disku, Nebo dokonce můžete vytvořit dávkový soubor defragmentaci více disků najednou.

Poznámka: Existuje spousta nástrojů třetí strany defrag, který s největší pravděpodobností to mnohem lepší práci, ale vždy stojí peníze. Více o tomto v budoucnu článku.

Zálohování počítače

Zálohování dat je tak důležité, že jsem v plánu psát sérii o tom diskutovat do větší hloubky, ale přinejmenším měli byste pomocí programu Backup balíčků v systému Windows Vista pro zálohování souborů na externí disk, a aby Nezapomeňte nastavit zálohování spustit podle plánu. Máte-li Ultimate verzi Vista budete mít také přístup k "Complete PC Backup" funkci, která vytvoří obraz na pevném disku. Pokud používáte Hlavní verze, si můžete vyzkoušet Mysticgeek příručce k používání freeware DriveImage XML aplikací za stejným účelem.

Dalo by se alternativně použít 2 GB volného Mozy zálohování online aby off-site zálohování vašich důležitých dat. Můžete si také zaplatit pár dolarů měsíčně za neomezené skladování, pokud chcete, ale já bych využít on-line zálohování jako doplněk k místní zálohování, ne jako totální náhrady.

Já bych doporučil mimo kontrolu Lifehacker nedávné zátah na zálohovací nástroje, Jehož součástí je i ten, který mohu použít, SyncBack SE. Je to neuvěřitelně silný žádost sice získat přístup ke všem funkcím je třeba zaplatit pár dolarů. Stojí za to pro klid mé poznání data jsou v bezpečí.

Přizpůsobení Look & Feel

Teď, když jsme všichni v bezpečí, je na čase začít přizpůsobení uživatelského rozhraní. Téměř vše v systému Windows je možné přizpůsobit, pokud vám to nevadí strávit trochu času laděním.

Já jsem prostě jít do seznamu se štípnout, abych se obvykle vztahují na nový stroj, se můžete rozhodnout, které z nich jsou pro vás to pravé. Ten, který jsem prostě nemůže žít bez je zvětšení velikosti hlavního panelu náhledyZpůsobit, že malé výchozí velikost jen mě žene k šílenství.

Přidání ikony zástupců pro běžné úlohy

Rád přidat spoustu užitečných ikony zástupců na můj panel Snadné spuštění pro běžné úkoly. Mnohé z nich jsem také místo v mé nabídce Start, abych mohl používat klávesové zkratky funkce vestavěné do Windows.

To jsou jen některé zkratky, které můžete vytvářet ... Je to opravdu věc osobní volby. Můj osobní favorit je schopen Zapněte ikony na ploše zapnout nebo vypnout.

Zapněte Kontextové menu

V kontextové nabídce může být mocným nástrojem, takže máte možnosti speciálně pro typ souboru, nebo dokonce umožňuje Přidejte Otevřít v Poznámkovém bloku na všechny soubory, Který je pravděpodobně jedním z nejvíce užitečných doplňků si mohli vybrat.

Protože jsem si hodně ladění, jsem také najít dodal: "převzít vlastnictví" do menu za další nezbytné možnost, že bych nemohl žít. Pokud jde o zbytek, to je věc názoru.

Fix Vista Některé obtíže

Další zastávka je několik vylepšení, aby výrazně snížit některé z nepříjemností ve Windows Vista. I když bych si vybrat jiný operační systém, je tu ještě pár věcí, které nastrouháme na nervy ... ale naštěstí tam jsou vždy řešení.

Zde je pár nepříjemností, které lze rychle opravit ...

Pro více na toto téma si můžete přečíst článek o mé hosty Lifehacker:

Jak si vyrobit Windows Vista méně obtěžující

Instalace softwaru

Teď, když jsme záplatované, zajištěné, upravena a hacknutý našeho systému, že je na čase začít instalaci softwaru, abychom mohli skutečně využít počítač pro něco užitečného. Neexistuje správná konfigurace softwaru pro každého ... Pokud máte rádi Internet Explorer lepší než Firefox, je to vaše rozhodnutí, a není nic špatného. Já bych přesto doporučujeme dávat Firefox vyzkoušet, ale je to opravdu jen na vás.

Mnoho lidí se mě zeptal, co já osobně používám software, takže tady je stručný přehled hlavních software, který používám, některé z nich není zadarmo, a hodně z nich se na vás nevztahuje.

  • Firefox pro prohlížení webových stránek, i když musím přiznat, že jsem se často používají i IE a Opera jak pro testování a protože se spustí mnohem rychleji.
  • Pidgin pro Instant Messenger, protože funguje na platformě a podporuje desítky služeb, takže mohu použít všechny své účty v rámci jedné aplikace.
  • CCleaner pro vyčištění můj systém.
  • AVG Free pro anti-virus.
  • AutoHotkey za neuvěřitelně silný hotkey skriptování.
  • Microsoft Outlook s Gmail IMAP pro e-mail. Pokud chcete, aby učinili totéž, Máme průvodce, který.
  • Společnosti Microsoft Live Mesh pro vzdálenou plochu a sdílení souborů mezi mým domovem a kanceláří.
  • Synergy pro sdílení myši a klávesnice přes můj Vista a Linux na mém stole. Už jsme se dříve vztahoval jak řešení problémů používat pod Windows Vista.
  • Texter pro nastavení textu a nahrazování automatické vyplňování formulářů.
  • SftpDrive pro mapování písmeno Jak na Geek serveru přes SSH. (Ne volný nebo levný, ale stojí za to) Všimněte si, že byste mohli alternativně použít zdarma WinSCP, Ale nevytváří písmeno jednotky.
  • SecureCRT SSH pro připojení k serveru Jak na Geek. (Drahé, ale velmi silný)
  • Tudumo na můj seznam úkolů ... Je to skvělá malá aplikace s velmi silný hotkey podporu.
  • Google Calendar Sync k synchronizaci aplikace Outlook a Google Calendar.
  • SyncBack SE pro zálohy ... Mám rád tento software, to je nesmyslně silná.

Používám spoustu dalšího softwaru, ale většina z nich by mohl být užitečný pro programátory, takže nebudu obtěžovat výpis těch zde.

Conclusion

Měl jsem na zakázku počítač na několik týdnů, a nemohl jsem být šťastnější s ním. Pokud jste na tento úkol a rádi používáte stolní počítač, jsem absolutně doporučujeme postavit vlastní počítač. V případě, že jste vynechal zbytek série, přečtěte si až na zbytek:

Máš nějaké vychytávky a tipy svůj vlastní? Podělte se o ně v komentářích.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire