lundi 25 juin 2012

Zabraňte Firefox nebo Internet Explorer z tisku URL na každé stránce

Pokud jste typ člověka, který rád vytisknout dlouhé články pro offline čtení, pak jste jistě měl stejné dráždění jako já: Jak vypnout URL stránky z tisku na každé stránce? Je to opravdu nepříjemné, a je to plýtvání inkoustem, stejně, a to zejména proto, že mnoho stránek, které dlouhé adresy URL, které se nevejdou na vytištěné stránce rozhodně.

Naštěstí můžeme snadno změnit s malou konfigurací vylepšit v jednom prohlížeči.

Odstranit z Internet Exploreru

Stačí kliknout na malou šipku vedle ikony tiskárny na panelu nástrojů a vyberte Vzhled stránky z nabídky.

image

Nyní byste měli vidět "Záhlaví a zápatí" sekce, kde můžete určit, co je vytištěno. Kódy, jako & W & b a jsou nahrazeny hodnotami na aktuální stránce, jako je například adresa URL.

Chcete-li odstranit adresu URL z tisku, jednoduše odstranit text z zápatí okna. V opačném případě můžete plně přizpůsobit další nastavení pomocí pokynů uvedených v tomto článku.

Tip: Pokud chcete odstranit záhlaví a zápatí na jedné tiskové úlohy, můžete kliknout na Náhled a potom klepněte na tlačítko "Turn záhlaví a zápatí nebo vypnout"

Pak můžete kliknout na tlačítko Tisk a tiskové úlohy budou tisknout bez těchto dodatečných informací.

Odstranit z Firefoxu

Přejděte do souboru item Vzhled stránky v nabídce a vyberte Okraje & Záhlaví / zápatí v dialogovém okně.

Měli byste být schopni změnit rozbalovací nabídka pro nastavení hlavy nebo URL do prázdné, místo, které jim brání v tisku. Všimněte si, že můžete také použít, aby čísla stránek v horní místo dna, pokud si to přejete.

Poznámka: Můžete otevřít stránky z obrazovky náhledu, který by měl možnosti právě pro tuto tiskovou úlohu.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire