lundi 18 juin 2012

Vytvořit zástupce správce režimu bez UAC výzvy ve Windows 7 nebo Vista

Jedním z nejvíce mluvil o obtíže v systému Windows Vista je UAC výzvy, které neustále objevují, když se snaží, aby systémové změny. Je obzvláště dráždí, když často potřebujete spustit konkrétní nástroj, který vyžaduje režimu správce, aby ke spuštění. Naštěstí existuje jednoduchý hack, které můžete udělat pro vytvoření režimu správce zástupce, který není výzva pro UAC.

Poznámka: To by se mělo pracovat na Windows 7.

Toto funguje nastavení naplánované úlohy ke spuštění aplikace v režimu správce, a pak vytvoření samostatného zástupce, který říká, naplánované úlohy ke spuštění. Pokud to zní těžké, je to opravdu není ... jen sledovat pomocí pokynů níže.

Poznámka: Vzhledem k tomu budete muset proklikat UAC nastavit naplánované úlohy, to opravdu není bezpečnostní riziko.

Vytvořte Naplánované úlohy položky

Otevřete Plánovač úloh pomocí vyhledávacího pole v nabídce Start (obvykle se můžete zadat task), A pak na pravé straně klikněte na "Vytvořit úkol" link:

image

První, co musíte udělat, je dát za úkol krátký, jednoduchý název, pokud možno bez mezery. Pak zaškrtněte políčko "Spustit s nejvyššími právy" (velmi důležité)

Nyní přepněte na kartu Akce, klepněte na tlačítko Nový a pak přejděte až k aplikaci, kterou chcete spustit.

Zavřete z dialogy kliknutím na tlačítko OK, které by měly vytvořit nový úkol v seznamu. Můžete pravým tlačítkem myši na něj a vyberte "Spustit" v tomto bodě, jen aby se ujistil, že to spustí aplikaci, jak jste očekávali.

V tuto chvíli probíhá naše naplánované úlohy nastavení, takže si můžete uzavřít toho, pokud chcete ... tak dlouho, jak si vzpomenout na název, který jste použili pro daný úkol.

Vytvořit zástupce pro spuštění úlohy

Klepněte pravým tlačítkem myši kdekoliv na ploše a zvolte Nový zástupce z menu.

Teď tady je místo, kde magie stane ... musíme přidat příkaz, který se bude spouštět naplánované úlohy, předáte název úkolu, který jsme používali. Jak vidíte, použil jsem runregedit jako název úlohy.

Ujistěte se, že zadáváte název úlohy, jako je tento, který nahradí velkými písmeny na název úkolu. (To není malá a velká písmena)

schtasks / run / tn "TASKNAMEINQUOTES"

Dej své zástupce některé užitečné název a klepněte na tlačítko Další vytvořit.

V tuto chvíli byste měli mít zástupce, který spustí aplikaci v režimu správce.

Ale můžeme vyladit to trochu více ... otevřít vlastnosti zástupce, a potom změnit Spustit rozevírací "Minimální" (skrýt schtasks příkazového řádku), a poté klikněte na Změnit ikonu.

Nejjednodušší věc, kterou udělat, je jen procházet až k aplikaci, kterou otevíráte s místní ... a měli byste vidět ikony aplikace samotné.

Takže nyní máte pěkně vypadající ikony, které spustí aplikaci v režimu správce ... bez výzvy vůbec.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire