vendredi 8 juin 2012

Jednání s Windows Vista Explorer přišroubování auto-detekce typu složek

Jedna z mála věcí, o Windows Vista, která právě řídí mě to k šílenství, je problém s Windows Explorer. Dávám přednost použití režimu Detaily o určité složky, ale vypadá to, že Vista neustále "rozhodne", že složka by měla ukázat jinou sadu sloupců, než to, co jsem předtím vybrali.

Problém je, že Vista "automaticky detekuje" typu složky pro vás, ale zdá se, že vždy správně detekovat a poté složky jen přestane zobrazovat pravý sloupec ...

image

Ruční resetování typu složek

Normálně se to stane, protože Vista zjistil složky jako špatný typ ... jste měl jediný hudební soubor ve složce, takže Vista si myslí, že je to hudební složku a zobrazí pouze sloupce pro hudební soubory místo ... nebo v horším případě se zastaví zobrazování sloupců dohromady.

Chcete-li obnovit toto nastavení ručně, můžete pravým tlačítkem myši na složku a vyberte "Vlastní této složky ..."

Potom můžete změnit typ složky rozbalovacího na všechny položky, místo, co k tomu má.

Možná budete muset obnovit, aby údaje módu nebo si vybrat sloupce, které chcete po změně tohoto nastavení, ale to by snad hůl.

Ruční Registry hackem Obnovit zobrazení složek

Windows Vista jsou uloženy všechny nastavení zobrazení pro každou složku na zvláštním místě v registru. Bohužel tyto často zdá, že dojde k poškození nějakým způsobem, který je hlavní důvod, všechno jde rozbitý. Pokud chcete obnovit zobrazení složek můžete odstranit klíče, které uchovávají informace o názor.

Otevřete regedit.exe vyhledávání přes menu Start nebo pole Spustit a potom přejděte dolů do následujícího klíče:

HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows Shell Tašky

Uvidíte svazek klíčů s číselnými jmény pod Tašky klíč. Můžete se pokusit najít ten, který odpovídá složce máte problémy s, a právě klepněte pravým tlačítkem myši na tlačítko a odstraňte ji. Pokud chcete, můžete odstranit všechna nastavení, která začne na vás s nepopsaným listem.

Poznámka: Můžete zálohovat, že část registru klepnutím pravým tlačítkem myši na tlačítko a výběrem Tašky na export. Tak pokud jste něco šroub, můžete jen zálohu obnovit dvojitým kliknutím na něj.

Použití ExplorerView vypnout automatické detekce

K dispozici je malá freeware aplikace nazvané ExplorerView, která tvrdí, že je schopna zabránit automatické detekce složek. V mé omezené testování Zatím to vypadá, že fungují správně, ale byl bych zájem o vaše myšlenky.

Stáhnout, nainstalovat a spustit aplikaci ExplorerView. Zaškrtněte políčko u "Zakázat Explorer automaticky detekovat obsahu složky", a je hotovo.

Vypadá to, že složka je zpět do normálu ...

Stáhnout ExplorerView z sdsoftware.org

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire