dimanche 3 juin 2012

Zvýšení FileSystem Velikost mezipaměti ve Windows Vista

Vždycky jsem se divil, proč Windows neumožňuje nastavit libovolnou velikost souborový systém cache. Co když máte pomalý pevný disk v notebooku, ale spousta dostupné systémové paměti? Neměli byste být schopni maximalizovat, že paměť pro urychlení přístupu pevný disk?

Našel jsem trochu vyladit zdokumentováno, které vám umožní říci, Windows používat více cache pro NTFS "pool", který by měl zvýšit výkon, pokud váš systém otevírá a zavírá mnoho souborů po celou dobu jako já dělá.

Podle Microsoft dokumentace:

Zvýšení fyzické paměti, ne vždy zvyšuje množství paměti stránkovaného fondu k dispozici NTFS. Nastavení memoryusage to 2 zvyšuje limit paměti stránkovaného fondu. To by mohlo zvýšit výkon, pokud je váš systém otevírání a zavírání mnoho souborů v jednom setu a není již používá velké množství systémové paměti pro jiné aplikace nebo pro vyrovnávací paměti. Pokud je váš počítač již používá velké množství systémové paměti pro jiné aplikace nebo pro vyrovnávací paměti, což zvyšuje limit NTFS stránkovaného a nestránkovaného fondu paměti snižuje dispozici bazén paměti pro jiné procesy. Tím se může snížit celkový výkon systému.

Budu zkoušet tuto změnu se sám, a já opravdu doufám, že získat zpětnou vazbu od našich skvělých čtenářů na tento jeden. Vezměte prosím na vědomí, že jsem se spouštět měřítka dosud, takže nemohu potvrdit, ale že to přináší nějaké hlavní přínos reálného fungování.

Příkazový řádek Hack

Otevřete správce režimu příkazového řádku pravým tlačítkem myši a vyberete příkaz Spustit jako správce, nebo zadejte cmd Do vyhledávacího pole v nabídce Start a používat Ctrl + Shift + Enter.

Zadejte následující příkaz na zvýšení vyrovnávací paměti nastavení:

fsutil chování nastavit memoryusage 2

Chcete-li zjistit aktuální hodnotu, zadejte tento příkaz:

fsutil chování dotaz memoryusage

Chcete-li změnit nastavení zpět na výchozí, použijte tento příkaz:

fsutil chování nastavit memoryusage 1

image

Jako vždy, mohou být tyto "lehce" zdokumentované nastavení šroub do systému, takže hrát na vlastní nebezpečí. Také, budete pravděpodobně muset restartovat počítač vidět žádný rozdíl.

Ruční Registry Hack

Můžete také nastavit tuto hodnotu změnou parametr registru. Otevřete regedit.exe vyhledávání přes menu Start nebo pole Spustit a potom přejděte dolů do následujícího klíče:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control FileSystem

Dvakrát klikněte na NtfsMemoryUsage klíč na pravé straně a změňte hodnotu na 2. Zde je k dispozici hodnoty:

  • Nenastaveno: 0
  • Nastaveny na výchozí: 1
  • Zvýšení Cache: 2

Podle dokumentace, výchozí nastavení je "1'', ale ve výchozím nastavení je klíč nastaven na" 0''. Typicky v situaci, že nastavení "0''znamená" Not Set ", což znamená, že systém používá na výchozí nastavení. Byste měli mít možnost změnit hodnotu" 0'', nebo "1'', aby se to změnit Zpět na výchozí.

Toto nastavení funguje také v systému Windows Server 2003.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire