vendredi 8 juin 2012

Klávesnice Ninja: Pop Up kalendáře Vista s jediným Hotkey

Už jsme probrali, jak získat přístup k Windows Vista kalendář pomocí klávesnice, Ale co když jste chtěl přiřadit jediné klávesy se pop-up kalendář? Jo, jasně, stačí na něj myší, ale kde je geek zábavu?

V případě, že si nejste jisti, co mluvíme, můžete použít Win + B, pak doleva, pak Enter pro pop-up tohoto kalendáře s klávesnicí (nebo stačí kliknout na odkaz hodin). Ale můžeme si, že až na jeden stisk klávesy pomocí skriptu AutoHotkey.

image

Poznámka: jsem přišel s tímto nápadem poté, co četl článek od Digitální Inspirace o zahájení timedate.cpl se zkratkou.

Pomocí skriptu AutoHotkey

Aby bylo možné použít tento skript, musíte mít AutoHotkey instalován. Pokud se nechcete udělat, je tu přeložená verze níže.

Co budeme dělat, je přiřadit klávesu F12 poslat stisknutí kláves, místo toho aby to ručně. Vytvořte nový soubor s názvem something.ahk a vložte následující:

#InstallKeybdHook
#Persistent
#HotkeyInterval,100
SetKeyDelay, -1

f12::
{
Pošlete {} b Lwin se {} Lwin až
spánek 10
Pošlete, {} vlevo
spánek 10
odeslat {Enter}
Return
}

Soubor uložte a nyní můžete poklepáním na ní datum jejího zahájení.

Na tomto místě můžete použít klávesu F12 pop otevřít kalendář. Pokud chcete ukončit skript ven, je tu ikonu v systémové liště.

Poznámka: Můžete nahradit jinou klávesu a místo F12, pokud chcete. Dalo by se přidat i # NoTrayIcon, aby se od uvedení do ikony v systémové liště.

Použití kompilované aplikace

Já jsem součástí sestavit. Exe verzi skriptu v sekci Ke stažení, které lze spustit v případě, že nemáte nainstalovaný AutoHotkey. Stačí dvakrát kliknout na VistaCalendarHotkey.exe jej spustit.

Stáhnout VistaCalendarHotkey AutoHotkey skript / aplikaci

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire