jeudi 19 juillet 2012

Analyzovat a řídit na pevném disku a WinDirStat

Existuje několik utilit do Windows Vista a XP, které vám umožní sledovat pevný disk zdraví, jako náš předchozí článek o Jak vytvořit celý systém zdravotní zprávu. Jsme se rovněž vztahuje třetích stran, jako je DriveSpacio, A dnes projdeme pomocí WinDirStat zobrazit na pevném disku.

Installation

Instalace WinDirStat je tak snadné se na to dostane ... Jedna věc je poukázat na to, že pokud běží na starších systémech, které chcete Ujistěte se ANSI jako základní součást.

1

Použití WinDirStat

Při prvním spuštění WinDirStat dostanete možnost vybrat všechny nebo vybrané disky, můžete si dokonce zvolit skenování jedné složky. Pro tento příklad jsem se do toho pusťte a prohledat tento místní disk.

Zatímco vyhledávání si můžete prohlédnout průběh. Podívejte se na cool Pac-Man animace! Já jsem takový blázen geek nostalgie =)

Čtecí trochu méně než jednu minutu, a vy skončíte s pěkným grafickým znázorněním souborů na pevném disku.

WinDirStat má tři části seznam adresářů, Extension List, a graficky šílené barevné Treemap. Barvy na rozšíření seznamu odpovídají umístění typ souboru na Treemap.

Použijte různé možnosti zobrazení změnit vzhled nástroje nebo množství údajů uvedených v Treemap. Když najedete myší na určitou část na Treemap Můžete si vybrat, vyčistit, že soubor, podívejte se na jeho vlastnosti, nebo otevřít adresář je v pomocí Windows Explorer.

Samozřejmě tam jsou přizpůsobitelné nastavení, zde je příklad změny vzorců Treemap barvy.

Conclusion

Treemap poskytuje možnost snadno jít do všech adresářů nebo jednotlivých souborů na pevném disku. Je také velmi pěkné grafické znázornění jednotlivých typů příponu souboru. Pokud jste někdy nad tím, jaké soubory zabírají tolik místa to bude pěkně ukázat viníka a umožnit jim čistit přímo z GUI. WinDirStat bude fungovat na všech verzích Windows od Windows 95 až Vista. To je skvělé pro starší systémy stále operaci, která potřebují údržbu.

Stáhnout WinDirStat pro všechny verze Windows

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire