samedi 21 juillet 2012

Zabránit Windows XP z vytváření souborů Thumbs.db Náhled Cache

Toto je hostem příspěvek od Aseem Kishore od HelpDeskGeek.com, Který se zaměřuje na poskytování tipů Help Desk pro profesionály v oboru IT.

Windows má nepříjemný zvyk zobrazovat náhledy složek, které není vhodné pro náhledy, jako složce Obrázky. Pro mě je lepší mít složce Obrázky zobrazit v seznamu nebo zobrazení podrobností a všechny složky pod mou obrázky mohou zobrazí jako miniatury.

Opravdu otravné je, že i když jdete na Nástroje, Možnosti, Zobrazení a klikněte na tlačítko "Použít pro všechny složky", může systém Windows stále vrátit zpět na náhled! To se děje proto, že Windows se zobrazí složku jako miniatury, pokud zjistí, Thumbs.db souborů ve složce.

Thumbs.db je cache soubor, který v podstatě používá Windows v jakékoliv složce najde obrázek či video tak, že při příštím zobrazení složka náhledů být načten rychleji, takže nemusíte čekat. Nicméně, s aktuální rychlost počítačů, je to docela k ničemu a jen zabírá více místa na vašem počítači.

Vypnutí Náhledy

Můžete smazat soubor a náhled zmizí, ale jen po určitou dobu, než Windows znovu vytvoří. Můžete tomu zabránit zakázáním náhledy cache Možnosti složky, nebo pomocí registru hack.

V Explorer, jděte na Nástroje, pak Možnosti složky a klepněte na kartu Zobrazení.

image001

Zaškrtněte políčko "se nezapisuje do mezipaměti náhledů" a klikněte na OK. Nyní Windows nebude automaticky vytvoří soubor Thumbs.db pro složky, které považuje za potřeb náhledů, což znamená, že můžete nastavit zobrazení složky na seznam nebo detail, a zůstane to tak. Ujistěte se, že nejprve odstranit Thumbs.db soubor, pokud již existovaly.

Stále můžete nastavit zobrazování složky ručně klepnutím pravým tlačítkem na složku a vyberete Vlastnosti. Klikněte na kartu Upravit a vyberte si ze seznamu (Dokumenty, Obrázky, Foto Album, Music, atd.)

Vypnutí miniatury s Registry Hack

Otevřete registr (regedit.exe) z příkazu Spustit a přejděte na následující klíč:

HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Rozšířené

Dvakrát klikněte na DisableThumbnailCache klíč v pravém podokně a změňte hodnotu na 1. Pokud klíč není, jdou upravovat, a pak Nový a vyberte příkaz Hodnota DWORD vytvořit jeden se stejným názvem.

Zavřete registru a restartujte počítač, aby se změny projevily.

Pokud máte velké množství složek s mnoha obrázky, bylo by nejlepší zakázat náhledy vyrovnávací paměť, protože každý snímek v cache je o 2 KB, což znamená 1000 snímků v jedné složce by mělo za následek cache 2MBs!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire