samedi 14 juillet 2012

Co je trackerd a proč se to běží?

Pokud jste se podíval na běžící procesy na Ubuntu okna a přemýšlel, proč je proces s názvem "trackerd", která se podává příliš mnoho CPU, máte štěstí, protože to je přesně to téma probereme dnes.

Tracker je vyhledávací nástroj postavený na Ubuntu a ve výchozím nastavení se zdá být nakonfigurován tak, aby maximálně CPU při indexování. Můžeme buď plynu dolů, nebo jen jednoduše odinstalovat, pokud jste nikdy použít.

image

Co přesně je?

Pokud půjdete do aplikací Příslušenství, zjistíte, že vám Tracker Vyhledávací nástroj v seznamu. Odtud si můžete udělat full-textové vyhledávání na soubory, a dokonce upřesnit podle kategorií.

Není to špatný nástroj pro vyhledávání, opravdu.

Plyn rychlost indexování

Co můžete udělat, je nastavit Tracker nepoužívat tolik vašeho CPU, které bude System Preferences indexování Nastavení.

Odtud si můžete vybrat úplně vypnout indexování zrušením zaškrtnutí "Enable indexování" možnost volby.

Na kartě Výkon můžete změnit jezdce na rychlost indexování z "rychlejší" celou cestu až na "pomalejší". Pak se můžete rozhodnout minimalizovat využití paměti také.

Na kartě Soubory ignorované, můžete také přidat do cesty souborů, vyloučit z indexování. Pokud máte spoustu souborů sedět že víte, že už nikdy nebudete muset prohledávat, tam opravdu není důvod, aby je v indexu.

Na tomto místě můžete zavřít dialog, aby se změny. Všimněte si, že pokud proces indexování je stále mimo kontrolu budete muset kill -9 ID procesu, nebo jen restart Pokud máte chuť.

Odinstalovat Tracker z příkazové řádky

Pokud jste nikdy použít vyhledávání obrazovku a prostě chtěli zbavit, můžete otevřít terminál a zadejte následující příkaz k odstranění tohoto procesu.

sudo apt-get remove Tracker Tracker vyhledávání nástroj Tracker-utils

Odinstalovat Tracker z Synaptic

Pokud chcete, můžete hledat "Tracker" v Synaptic Package Manager a pak stačí zrušit zaškrtnutí možnosti Tracker v seznamu. Jakmile budete hotovi, stiskněte tlačítko Apply, aby skutečně odinstalovat.

Má někdo opravdu použít vyhledávač?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire