samedi 21 juillet 2012

Jak nainstalovat Windows aplikací na Linuxu pomocí Crossover

Tento host článek byl napsán Syed Abbáse z TNerd.com, Blog zaměřený na technologické novinky triky a tipy.

Přechod z Windows na Linux se často nechává vás poškrábání vaší hlavě a přemýšlel, jaký software použít pro běžné úkoly. Jasně, Linux je alternativní software, ale někdy je prostě chcete nainstalovat aplikaci Windows, která jste zvyklí.

Například, pokud jste velmi pohodlnou práci v Photoshopu, bude Začínáme v Gimpu nějakou dobu trvat. V takových případech je instalace aplikace Windows na Linux, je jedinou možností, vám zbude k dokončení úkolu rychle.

Dnes budeme sledovat, jak se k nim dostat Windows aplikací na Linuxu pomocí známého Crossover Linux software. Není to zdarma, ale můžete si stáhnout demo a vyzkoušet.

Instalace CrossOver Professional

Po stažení souboru (install-crossover-pro-7.0.0.sh) otevřete okno terminálu přejděte do adresáře, kam jste si stáhli install-crossover-pro-7.0.0.sh a spustit následující příkaz.

$ sh install-crossover-pro-7.0.0.sh

Objeví se následující okno. Přijměte licenční kliknutím na tlačítko OK.

 

Po kliknutí na tlačítko OK instalační okno. Zadejte požadovanou cestu instalace a klikněte na tlačítko "Zahájit Install" pro spuštění instalace.

Po několika sekundách se crossover profesionální být nainstalována na vašem počítači. Pokud máte registrační kód, můžete zadat pomocí následujících kroků (registrace CrossOver Professional), nebo pokud používáte tento software ve zkušebním režimu přejděte k další části spustit instalaci systému Windows software.

Registrace CrossOver Professional

Klikněte na Aplikace a zvolte možnost "Zaregistrujte se a odemknutí tohoto demo" pod CrossOver menu.

Ty budou prezentovány s oknem Registrace produktu. Po zadání vašich údajů kopii CrossOver bude aktualizována.

Použití CrossOver Professional

Teď uvidíme, jak nainstalovat Windows software CrossOver Linux Pro použití. Spusťte instalaci klepnutím na tlačítko Aplikace-> crossover-> Instalace Windows software.

Jak můžete vidět na snímku níže si můžete vybrat buď uvedený software nebo si můžete zvolit instalaci nepodporovaný software. Hodlám instalovat nepodporovaný bez oken tzv. software Xvid převodník.

Vyberte možnost Instalovat nepodporovaný software a klepněte na tlačítko Další.

Vyberte instalační soubor Xvid Converter a klepněte na tlačítko Další.

Běh přes běžný instalační proces.

Ujistěte se, že vyberete jiný adresář, pokud možno ve vašem domovském adresáři. V mém případě je to Z: home Vivek názvu složky Xvid Converter

To je to, dokončení instalace aplikace! Spustíte ho bude Aplikace-> Windows aplikace-> Xvid Converter-> Xvid Converter.

Následující obrázek ukazuje Xvid Converter v akci:

Nyní můžete experimentovat instalací různých aplikací. Pokud chcete odinstalovat některou z aplikací, které jste instalovat pomocí CrossOver, jděte na Aplikace-> crossover-> Nastavení.

Vyberte láhve, ve kterém jste aplikaci nainstalovali a klepněte na tlačítko Opravit / Odstranit. Vaše žádost bude odinstalován.

Poznámka: Testovali jsme tuto aplikaci na Ubuntu 8.10.

Conclusion

I když velký počet aplikace jsou podporovány a mohou být instalovány, ne všechny Windows aplikace je portován na Linux Debian CrossOver Pro. Například jsem nemohl nainstalovat Adobe Dreamweaver CS4 pomocí CrossOver Linux Pro. Je to stále skvělý produkt, který vám pomůže přechod k systému Linux.

Pokud chcete více rady, jako je tenhle, můžete se přihlásit k odběru TNerd RSS Feed.

Poznámka editora: Toto je komentář z non-free software, ale takhle aplikace zde na Jak-To Geek a ani jeden z nás žádné peníze z doporučit ji. Jsme fanoušci úplné zveřejnění a nikdy doporučit něco, co jsme se snažili sami.

Stáhněte si zkušební verzi Crossover Linux codeweavers.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire