mercredi 18 juillet 2012

Jak opravit havaroval nebo závěsné Vista Sidebar

Pokud nainstalujete hodně různých miniaplikace Vista můžete narazit na situaci, kdy si Windows Vista Sidebar již pracuje správně, nebo možná dokonce shazovat, nebo (častěji) jen visí. Můžete obnovit Sidebar zpět na výchozí nastavení velmi jednoduchý trik, který si vysvětlíme zde.

Tento trik je stejně jednoduché jako zálohování souborů a přejmenovávat to ... a když Sidebar začne opět probudí, bude obnoveno výchozí nastavení.

Poznámka: Obnovení výchozí nastavení, budete muset přidat gadgets Zpět na sidebar. Těžko problém, pokud postranním panelu ani fungovat už ne.

Uzavření Sidebar

Budete chtít, aby se ujistil, že proces Postranní panel je zcela uzavřena dříve, než budete dělat něco jiného ... a jen proto, že nevidíte na postranním panelu, neznamená, že to není běží na pozadí.

Nejprve klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu postranního panelu v systémové liště a vyberte Konec. (Tapeta naleznete zde)

image

Měli byste obdržet zprávu s dotazem, zda opravdu chcete ukončit, které děláte.

Dále si budete chtít zkontrolovat, Task Manager, aby se ujistil, že neexistují žádné sidebar.exe procesy spuštěné které by neměly být. Pokud ano, stačí pravým tlačítkem myši a použijte Ukončit proces na každém z nich.

Obnovení Sidebar do výchozí

Otevřete okno Průzkumníka Windows a vložte následující do adresního řádku:

Localappdata%% Microsoft Windows Sidebar

Tím se otevře Sidebar Gadgets složku, do které byste měli vidět soubor s názvem Settings.ini.

Budete chtít, aby tento soubor přejmenovat na něco jiného, ​​nebo alespoň provést zálohu souborů jinde. Tento soubor obsahuje aktuální sidebar konfiguraci.

Nyní jednou znovu spustit Sidebar z nabídky Start, zjistíte, že je vytvořen nový Settings.ini okamžitě.

Pokud jste stále mají problémy s gadget, můžete otevřít složku, miniaplikace, které vidíte výše, a uvidíte seznam všech instalovaných gadgets:

Můžete smazat některou z těchto složek, pokud chcete (vždy zálohování souborů jako první).

S trochou štěstí, měli byste nyní mít pracovní sidebar.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire