vendredi 13 juillet 2012

Secure Computing: pomoci při identifikaci a odstraňování škodlivého softwaru s Ad-Aware

Pokud jde o škodlivý software (malware), různé termíny jako adware, spyware, malware apod. jsou uvedeny na každém jakou akci se. Každá z těchto nežádoucích kusů software dělat různé věci, ale faktem je, nechcete nic z toho na vašem PC.

Zde jsou snadno srozumitelné definice, které by měly pomoci lépe pochopit, co znamená, když uslyšíte těchto podmínek.

Spyware Software nainstalovaný v počítači i bez vašeho souhlasu, který shromažďuje informace o zvycích surfování po webu a potenciálně mohou shromažďovat osobní údaje.
Adware Software nainstalovaný v počítači i bez vašeho souhlasu, který zobrazuje pop-up reklamy na obrazovce počítače
Grayware Software nainstalovaný v počítači i bez vašeho souhlasu, který spadá do "šedé zóny", což znamená, že není tak vážný jako virus, ale přesto otravné.
Malware Veškeré výše uvedené a další, včetně virů, trojských koní, červů, rootkitů a.

Tento týden začíná náš seriál o volném proti Škodlivé programy. Jelikož ani jeden Anti-Spyware je perfektní nástroj, se podíváme na ty nejdůležitější. Na konci této série se podíváme na všechny Anti-Virus aplikace, které se vztahuje předchozí a Anti-Spyware aplikací v této sérii a doporučí to, co považujeme za nejlepší kombinaci (s).

Nejprve se pojďme podívat na Ad-Aware 2008 Lavasoft na který je zdarma k použití pro domácí uživatele.

1

V průběhu instalace si získáte následující obrazovce zadejte v licenci, pokud jste koupil jeden, jinak stačí jen kliknout "Use Free" button.

Před instalací je zcela kompletní Ad-Aware aktualizuje svou databázi s nejnovějšími definicemi.

Po úspěšné instalaci si všimnete, dvě ikony na pracovní ploše, z nichž jedna je Ad-Watch, která je v reálném čase, adware ochranu užitným. Není k dispozici v bezplatné verzi, která zpráva označuje. To je samozřejmě marketingový pokus dostat koupit Plus a Pro verze, které považuji za adware samo o sobě.

* Poznámka: ... Můžete získat bezplatnou verzi Ad-Aware Plus pomocí nezvyklé nabídky že nemám souhlasit. V podstatě jste objednání dalších služeb společnosti, soud a nevyžádanou poštou pro rok zdarma Plus nebo Pro a končí po celý rok. Můžete si vybrat dva různé režimy snímání. Smart Scan, který skenuje nejdůležitější částí systému nebo Úplná kontrola, která bude kontrolovat vše, a proto trvá déle. Pro těžce infikovaných počítačů úplná kontrola je moudrá volba. Aby bylo možné využít vlastní prověřování, budete muset provést upgrade na verzi Plus nebo Pro.

Po spuštění testu se budete moci zobrazit průběh, a co když všechny objekty byly určeny.

Při dokončení skenování můžete zvolit, které objekty odstranit, možnost nastavit Bod obnovení před odstraněním položek a skenování Souhrnná zpráva, kterou si můžete exportovat do textového dokumentu.

Ad-Aware je jiná nastavení můžeme měnit. Jeden rys je podívat se na TrackSweep nástroj. To vám umožní vymazat stopy, které zbyly po surfování na internetu. Ve skutečnosti se to vymazat stopy ze všech tří hlavních Webové prohlížeče.

Další nastavení je možné změnit pomocí skenování, AutoScans, uživatelské rozhraní (změna kůže) a logů ne všechny volby jsou k dispozici, pokud upgrade.

Conclusion

Existuje určitě mnoho různých názorů, pokud jde o to, co je "Nejlepší" Anti-spyware program. Žádný nástroj bude 100% účinná, ale všechny jsou dost pevné. Brzy budeme mít velkou vedle sebe skenování srovnávání a hodnocení systému, takže můžete činit informovanější rozhodnutí.

Celkově Ad-Aware je dobrou volbou pro identifikaci hrozby a jak se jich zbavit. Před několika lety Ad-Aware byl určitě zásadní zbraň, aby v doporučené postupy zabezpečení Arsenal. Nicméně, dnes existuje mnoho dalších bezplatných utilit, které mohou dělat svou práci a nabízí více funkcí, že se poplatky za Lavasoft.

Další věc, kterou byste měli mít na mysli, je-li používat oba Ad-Aware a další anti-spyware nástroj může způsobit konflikty. Vezměte si Ad-Aware Free Edition na projížďku na týden nebo tak nějak, a uvidíte, jak to jízdné. Může to být nástroj vaše hledáte.

Stáhněte si Ad-Aware 2008

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire