jeudi 12 juillet 2012

Secure Computing: zdarma Antivirová ochrana pro pokročilé uživatele s ClamWin

Pokud chcete, open-source Anti-Virus, nástroj, který umožňuje skenování na vyžádání a nikoli v reálném čase, můžete se podívat na ClamWin, nástroj založený na motoru skenování ClamAV.

Tato lehká aplikace se integruje s Explorer, a má dokonce i plugin pro Outlook pro skenování e-mailové přílohy. Nenabízí v reálném čase, takže to nebude pro každého a měl by pravděpodobně být více pokročilé uživatele.

Instalace ClamWin

Instalace ClamWin je snadná a přímočará. Jediná věc, pro ověření, že aplikace Microsoft Outlook složky se kontroluje, pokud používáte Outlook.

1

Možná budete chtít zahrnout mezinárodní pomoci soubory, pokud je to nutné, i když není celý velký výběr tam.

Použití ClamWin

Uživatel ClamWin rozhraní je jednoduché a základní. Na rozdíl od jiných nástrojů není okázalé nebo reklamní grafiku, vyberte disk a zahájit vyhledávání.

ClamWin Nastavení přístupný z (Nástroje Předvolby) je místo, kde uživatel určuje, jak nástroj funguje. V tomto příkladu jsem nastavit frekvenci a čas kontroly ClamWin aktualizace virové databáze.

Chcete-li naplánovat skenování klikněte na plánované kontroly na kartu, kde si všimnete, že nic nastavit jako výchozí. Budete chtít, aby klepněte na tlačítko Přidat na pravé straně k vytvoření nového plánu.

Plánovaného testu okno a můžete nastavit frekvenci snímání (Denní, všední dny. Týdenní nebo měsíční), Čas a který den v týdnu, pokud zvolíte týdenní scan. Zde bude také procházet určité složky pro skenování a pak vytvořit popis.

ClamWin se integrovat do aplikace Microsoft Outlook, a při spuštění aplikace Outlook získáte ClamWin úvodní obrazovce ověřit, že je chrání.

Po několika spustí, budete pravděpodobně zjistíte, že displej otravné, ale můžete snadno vypnout v e-mailu na základě preferencí.

Aktualizace virové databáze lze provádět ručně nebo plánované, jak je uvedeno ve výše uvedených pokynů.

ClamWin je extrémně nízké nároky na systémové prostředky i při aktivním skenování, na rozdíl od většiny antivirových aplikací, kde zjistíte zpoždění ve výkonu. Budete sotva všiml.

ClamWin šetří zprávy pro aktualizace databází a vyhledávání zpráv. Můžete se tak snadno zprávy volbou Nástroje Zobrazit zprávy a vyberte zprávu.

Conclusion

ClamWin je velmi nízké nároky na systémové prostředky a dělá skvělou práci, s velkým množstvím nastavení, k dispozici vyladit podle svých představ. Tam je skvělá systému podávání zpráv a aktualizace virové databáze jsou k dispozici někdy i několikrát za den.

Máte-li zkušenosti a hledají lehký a pevný open source nástroj Anti-Virus, měli byste zkontrolovat to. Měli bychom poznamenat, že to zase není skvělou volbou pro méně zkušené uživatele, protože není v reálném čase.

Stáhnout ClamWin Anti-Virus

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire