jeudi 19 juillet 2012

Software analyzuje EULA Easy Way

Při instalaci software jedna z prvních věcí, kterou musíte udělat, je souhlasit s EULA (End-User License Agreement) ... Víte, že slovo 12.000 malým písmem součástí prakticky každého software nainstalovat. Já jsem stejně vinen jako 98% uživatelů PC, kteří tam nemají číst, a klikněte na "I Agree" a pokračovat dál. Co já vím, že jsem mohl být souhlas dát pryč své první na světě!

I když to nikdy není něco, co drastické, bylo by to hezké najít nejdůležitější aspekty této dohody, protože některé EULA je součástí softwaru, jako je Microsoft, může Google, Firefox a jiní být docela matoucí. Dokonce i zábavu a hry software, jako je právní EULA World Of Warcraft. Tým Software Javacool (Vývojáři SpywareBlaster) Vytvořili EULA analyzátor, který nám umožňuje rychle vyzkoušet malým písmem, a zjistit, jestli je nežádoucí chování programů budeme instalovat.

Instalace je jednoduchá, stačí následovat průvodce a budete připraveni na role. Hlavní GUI je místo, kde začít přístup k různým funkcím. Můžete provádět ruční aktualizace, prohlížet statistiky, hodnocení předchozích zprávách, a co je nejdůležitější skenování EULA. Můžete si také zakoupit licenci Pro ($19.99) , která umožňuje automatické skenování a aktualizace EULA.

2

Skenování pro uživatele je velmi jednoduché a existuje několik způsobů, jak jít na to. Nejprve při instalaci software a dosahovat EULA obrazovky jednoduše přetáhněte na ikonu + po dohodě text.

V některých případech to nebude fungovat, takže si můžete jednoduše zkopírovat a kolem znění dohody do EULAlyzer. Pak stiskněte tlačítko Analyzovat.

To trvá jen pár vteřin analyzovat dohody. Dostanete výsledky na ratingové stupnici zájmu. V závislosti na hodnocení budete chtít prozkoumat, že část dohody blíž.

Výsledky mohou být předloženy on-line centrum pro výzkum EULA, pokud chcete.

To trvá jen chvíli předložit souhlas s výzkumným centrem. Vzhledem k tomu pomůže zlepšit služby Nevidím žádný důvod, aby předložil několik, a to zejména v případě, že vyšší úrokové úrovně.

Zde je příklad spornější EULA s P2P klienta Bearshare.

Stáhnout EULAlyzer pro Windows

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire