dimanche 15 juillet 2012

Pochopení nové Hyper-V v systému Windows Server 2008

Tento článek byl napsán MetroTek Geek od Metrotek řešení, Poskytovatel počítačových pomoc v oblasti DC.

Microsoft Windows Server 2008 pokračuje virtuálním s Hyper-V

Jako součást systému Windows Server 2008 uvedení na trh Microsoft oficiálně zřízenci v éře skutečné Windows Server Virtualization s Hyper-V. To bylo, že virtualizace se nachází pouze v datacentrech společností jako Amazon a jejich EC2 cloud computing. Nyní Microsoft přináší virtualizace nám ostatním. Windows Server 2008 a Hyper-V přichází v ideální době. S procesorem architektury posouvá od zvýšení rychlosti a na více jader, bude virtualizace k výraznému serveru prostoru trend v blízké budoucnosti.

clip_image001

Více serverů. Jedné krabice. Spousta RAM.

Hyper-V je typ-1 (nativní) hypervisor, což znamená, že běží na základní úrovni s přímou kontrolu nad serverem hardwaru. Virtuální operační systémy běží nezávisle na sobě, jak příčky těsně nad Hyper-V zásobníku. Díky virtualizaci serverů, jste v podstatě běží více serverů na jednom fyzickém box. Předtím, jediný produkt pro virtualizaci serverů od společnosti Microsoft je Virtual Server 2005, který běžel jako typ-2 (hostované) hypervisor přes makro, jako je operační systém Windows Server 2003. To znamená, Virtual Server 2005 hypervisor neměla přímý přístup k hardware. Hostované operační systémy v rámci Virtual Server 2005 jsou v podstatě závitové aplikace běžící přes makro-jádro. Hyper-V nahradí operační systém vrstvy a pracuje jako True Type 1 micro-kernel hypervisor.

Existují dva klíčové požadavky pro běh Hyper-V: x64 systému Windows Server 2008 a 64-bitový procesor s hardwarovou virtualizaci pomoci rozšíření (stejně jako ti nalezený v Intel VT or AMD-V řadu procesorů). I když Hyper-V vyžaduje 64-bit pracovní prostředí, hostovaných operačních systémů, se 32 nebo 64-bit. Podporované hostované operační systémy (ty, které chcete virtualizované) patří následující *:

  • Windows Server 2008
  • Windows Server 2003
  • Windows 2000 Server
  • Windows Vista
  • Windows XP Professional
  • SUSE Linux Enterprise Server 10
    * Ostatní operační systémy mohou fungovat, ale nejsou podporovány ve funkci

Možná jste si všimli, že Hyper-V vyžaduje 64bitové prostředí. Není překvapivé, vzhledem k 4 GB paměti omezení nachází v 32-bitové architektury. Čtyři gigabajty rozdělen na více instancí prostě nejde ještě. Naštěstí, Windows Server 2008 Enterprise a Datacenter s Hyper-V podporuje až 2 TB fyzické paměti a 64 GB paměti per virtuální instance. To je hodně paměti!

Quick Migration a vysoká dostupnost

Virtualizovaných serverů budou těžit téměř bezprostředně po schopnost rychle přejít z jednoho fyzického serveru na druhý. Microsoft Hyper-V pomocí Quick Migration je možné uložit stav virtuálního hosta operačního systému sdíleného úložiště, přesunout ukládání spojení z jednoho serveru na druhý, a pak obnovit image na nový server. Quick Migration pracuje v tandemu s Windows Server 2008 Enterprise a Datacenter Clustering služby poskytují vysokou dostupnost a rychlou obnovu katastrof možnosti pro clustery serverů. Ať už je to plánováno (údržba) nebo neplánované (disaster recovery), využití technologie virtualizace serverů zvyšuje dostupnost a dostupnost.

Virtuální zařízení

Virtuální zařízení je slibný nový vývoj k dispozici s virtualizací. Dodavatelé mohou balík operačního systému a všechny potřebné software ke spuštění svých výrobků do virtuálního "black box" image. Tento obraz pak může být rozmístěny na různých strojích, i když je konfigurace odlišná. Virtuální zařízení může snížit instalaci, konfiguraci a údržbu náklady spojené se správou a nasazení několika vrstev software. Microsoft Virtual Hard Disk (VHD) zkušební jízdu program je skvělým příkladem. Z VHD internetových stránek, "Microsoft Virtual Hard Disk (VHD), formát je společné pro virtualizaci formát souboru, který poskytuje jednotný systém podpory produktů a poskytuje bezproblémovou správu, bezpečnost, spolehlivost a efektivitu nákladů pro zákazníky. VHD formátu zachycuje Celý virtuální stroj operační systém a aplikace zásobník do jednoho souboru. " Jako virtualizace se stává převládající, začneme vidět ještě více inovativní a užitečné virtuální zařízení.

Chcete-V nebo ne V

Virtualizace serverů představuje další logický krok ve výkonný server prostor progrese. Jako servery začínají řadit na multi-core architektuře a 64-bit platformy, by měla být virtualizace stále důležitější prvek optimalizaci zatížení serveru výkonu a snížení nákladů, a to zejména jako server zbraní se stává stále větším problémem. Co bylo kdysi výhradně v oblasti datových center a vývojových laboratoří se nyní stává skutečností IT. Ačkoli tam jsou některé problémy s výkonem, aby zvážila, můžete zjistit výhody virtualizace stojí za investici.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire