vendredi 20 juillet 2012

Vytvoření zástupce pro snadné prohlížení schránky Windows

Přemýšleli jste někdy, co je na vaší schránky? Jistě, můžete otevřít poznámkový blok, a pokuste se vložit jej dovnitř, ale tam je jednoduchý nástroj postavený na Windows XP, které můžete použít k zobrazení obsahu schránky.

Dnes vám ukážeme, jak vytvořit zástupce pro tento nástroj, a dokonce i jak ji použít ve Windows Vista, pokud máte starou instalaci XP, kterým se v okolí.

Vytvořte schránky zástupce v XP

Nejprve klikněte pravým tlačítkem myši na prázdné místo na ploše a vyberte novou zkratku.

200

Další, zadejte "% Windir% System32clipbrd.exe" bez uvozovek a klepněte na tlačítko Další.

Poté budete požádáni o zadání názvu zkratku a pokračovat. Poté, co jste udělal kdykoli budete chtít podívat, co je ve schránce jen poklepejte na zástupce.

Povolit Clip knihy Viewer Vista

Vista neobsahuje spustitelný program stejný jako v XP, tak k tomu, aby tuto funkci ve Windows Vista je třeba zkopírovat clipbrd.exe z XP na C: WindowsSystem32 adresář ve Windows Vista, jak je uvedeno níže.

Nyní můžeme pokračovat a vytvořit zástupce do schránky ve Windows Vista. Postup je velmi podobný XP, nejprve vytvořit nového zástupce na ploše.

Další zadejte cestu k clipbrd.exe, který je v C: WindowsSystem32clipbrd.exe a klepněte na tlačítko Další.

Vytvořte název zástupce si snadno uvědomíte, a poté stiskněte tlačítko Dokončit. Klepněte na tlačítko OK po zbývající okna se dostat zpět na plochu.

Vezmeme-li nápad na další článek schránky jako další tip, můžeme změnit ikonu schránky. K tomu stačí pravým tlačítkem myši na ikonu, přejděte na Vlastnosti a poté vyhledejte Změnit ikonu se k zahrnuté ikonu ve Windows.

Teď, když jsme dvakrát klikněte na ikonu našich budeme mít přístup do schránky Viewer.

Pokud nechcete mít funkční XP stroj zkopírovat soubor, můžete použít instalační disk XP.

Otevřete příkazový řádek a přejděte do složky I386 a zadejte následující příkaz k extrahování komprimovaného souboru z disku CD, nastavení cesty v závislosti na konfiguraci.

Extrakt D: i386clipbrd.ex_ c: filepathclipbrd.exe

Případně, pokud používáte vynikající nástroj 7-Zip, můžete jednoduše procházet umístění souboru a klepněte pravým tlačítkem myši na "Open Archive" v 7-Zip ...

Pak můžete přetáhnout aktuální soubor odtud kamkoli budete chtít.

Pro více schránky dobrotu si můžete vyzkoušet Lifehacker v Top 10 schránky triky.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire