samedi 14 juillet 2012

Změňte svůj Zapomněli jste heslo Windows se Linux CD záchranného systému

Zatím v našem seriálu jsme probrali, jak reset hesla systému Windows s Ultimate Boot CD, Ale pokud jste trochu více technických budete chtít použít jen vynikající systém Rescue CD, který je založen na Linuxu.

Všimněte si, že pokud používáte standardní Windows šifrování souborů, resetování hesla budou trvale zakázat přístup k těmto souborům. V takovém případě byste měli prolomení hesla, což je něco, co probereme v příštím článku.

image

Pokud jste uživatel Ubuntu a zapomněli heslo, které jsme, jak to udělat stejně, a to buď snadný způsob, jak s menu GRUB nebo střídavě s live CD.

Vytvoření systému Rescue CD

Než budete moci dělat nic jiného, ​​budete muset stáhnout kopii CD systému záchranu a vypálit ISO obraz disku. Pro tento úkol, dávám přednost jednoduchým ImgBurn utility, ale máte možnost použít libovolný vypalovací aplikace si raději.

Pokud používáte ImgBurn, klikněte na zápis image soubor na disk tlačítko ...

Klepněte na tlačítko Soubor u zdroje, a pak vybrat soubor ISO, potom klikněte na tlačítko Burn u dna. To je asi tak všechno, co se to.

Stáhněte si System Rescue CD od sysresccd.org

Resetování hesla

Nyní, když máte bootovací CD, budete chtít, aby z něj zavádět, se kterou se budete na tuto výzvu velmi informativní, s některými základními pokyny pro použití na CD.

První věc, kterou budete chtít udělat, je připojit pevný disk pomocí tohoto příkazu. (Všimněte si, že možná nebude nutné použít sílu, o argument, že je to jen opravdu, kdy systém nebyl řádně ukončena)

ntfs-3g / dev/sda1 / mnt / windows-o sílu

Můžete použít příkaz df-m ověřit, že disk byl namontován a že je to správné jednotky. Všimněte si, že je připojen na / mnt / windows v tomto bodě.

Teď budete chtít změnit adresář, do adresáře Windows/System32/config vnitřní instalace systému Windows. Pro moje, celou cestu se něco takového, ale může to být jiné pro vás:

CD / mnt/windows/Windows/System32/config

Jakmile jste v tomto adresáři byste měli vidět, že je soubor SAM, což je místo, kde budeme chtít změnit heslo.

Chcete-li změnit heslo budeme používat chntpw příkazu, a to je nejvíce vhodné použít-l argumentem první vypsat všechny jména v souboru.

chntpw-l SAM

Nyní můžete přidat-u argumentu pomocí svého uživatelského jména, která skončí tím, že něco takového příkazu, s výjimkou budete chtít nahradit geek s vaším uživatelským jménem:

chntpw-u geek SAM

Objeví se vám obrazovka s typem průvodce:

Budu předpokládat, že chcete nastavit nové heslo, tak stačí napsat "2''na řádku, přidejte do své heslo a nezapomeňte použít" Y "na klíč, kdy budete vyzváni k uložení.

V tuto chvíli je vaše heslo bylo změněno, takže můžete vydat reboot Příkaz k restartování počítače (by měl disk z disku)

A teď byste měli být schopni se přihlásit s novým heslem:

Všimněte si, že jsem testoval tuto techniku ​​na obou XP, Vista a Windows 7 s dobrými výsledky.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire