mercredi 11 juillet 2012

Proč počítač dělat hluk, když stisknu klávesu Caps Lock?

Jednou z našich mnoha velkých čtenářů napsal druhý den ptát, proč se jeho počítač dělat hluk, když stisknete klávesu CAPS LOCK. Po přemýšlení o tom na chvíli jsem si uvědomil, že on pravděpodobně omylem zapnutý Ozvučení kláves, takže zvuk při stisknutí tlačítka Caps Lock.

Tato funkce je standardní vlastnost zpřístupnění, které mohou být ve skutečnosti o něco užitečné, pokud chcete být upozorněni, když si omylem stisknete klávesu Caps Lock.

Samozřejmě, že je mnohem jednodušší jen zakázat CAPS LOCK zcela Pokud nechcete používat.

Vypnout nebo zapnout Ozvučení kláves ve Windows Vista

Otevřete Ovládací panely a pak přejděte na Centrum usnadnění přístupu. Měli byste vidět odkaz na "Make klávesnice snadnější použití", který budete chtít kliknout.

image

Pokud přejdete trochu dolů najdete nastavení pro "Zapnout Ozvučení kláves", které byste se měli ujistit, je naprosto nekontrolovaná, pokud chcete tuto funkci zakázáno. Jakmile budete hotovi, klikněte na tlačítko Uložit nebo Použít.

Samozřejmě, pokud chcete povolit tuto funkci, kterou stačí zaškrtnout. Ale vy jste to věděl.

Vypnout nebo zapnout Ozvučení kláves ve Windows XP

Otevřete Ovládací panely a zvolte "Možnosti usnadnění" ikona, obvykle v horní levé straně, pokud používáte klasické zobrazení.

Nebo, pokud používáte zobrazení podle kategorií, najdete zde:

Poté, co jste Možnosti usnadnění otevře se dialogové okno, měli byste se ujistit, že "Use Ozvučení kláves" není aktivní.

Samozřejmě, pokud jste chtěli povolit funkci, by zaškrtnete políčko místo.

1 commentaire:

  1. Ano, to bude pravděpodobně tím. Je to taková schovaná funkce, která někdy dokáže potrápit. Nám to dělalo problém, když jsme přes Covid dělali konferenční systémy a na jednom počítači bylo tohle nastavené a celý ten zvuk se z něj přesouval do všech sluchátek. Nepříjemné, ale když víte, kam sáhnout, tak vyřešíte za moment. ;-)

    RépondreSupprimer